Biden: ma a demokrácia ügyének győzelmét ünnepeljük

Biden: ma a demokrácia ügyének győzelmét ünnepeljük

„Ma nem egy jelölt, hanem egy ügy, a demokrácia ügyének győzelmét ünnepeljük” – mondta beiktatási beszédében Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke szerdán Washingtonban.

„Ez a demokrácia napja, a remény, a megújulás és az eltökéltség napja” – hangsúlyozta.

Újra megtanultuk, hogy a demokrácia értékes és törékeny – húzta alá a 78 éves, demokrata párti vezető az elmúlt időszak eseményeire utalva. A kihívások legyőzéséhez nem elég a szó, egységre van szükség – jegyezte meg.

– nyomatékosította Biden.

Megígérte, hogy minden amerikai elnöke lesz, és ugyanolyan elszántsággal küzd azokért, akik nem támogatják, mint azokért, akik igen.

Hírdetés

– hangoztatta.

Beszédében Biden kitért a koronavírus-járvány okozta nehézségekre is, és arra kérte a jelenlévőket, hogy mondjanak egy néma imát azért 400 ezer emberért, akik életüket vesztették a vírus okozta Covid-19 betegségben.

A nemzetközi közösségnek az elnök azt üzente: véget vet elődje – a republikánus párti Donald Trump – elszigetelődésre törekvő politikájának, és vezetése alatt Amerika újra azon lesz, hogy partnereivel együttműködve kivegye a részét a globális problémák megoldásából.

Helyreállítjuk szövetségeinket, hogy készen álljuk a jelen és a jövő kihívásaira – ígérte. Amerika nem puszta erővel fogja vezetni a világot, hanem a példa erejével – tette hozzá.

– mondta.

Biden beiktatásán Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnök is megjelentek, viszont nem ment el a leköszönő Donald Trump. Ő az első amerikai elnök 1869 óta, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. Trump alelnöke, Mike Pence megjelent a ceremónián.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »