Biden: A palesztin államot közvetlen tárgyalások útján kell létrehozni

Biden: A palesztin államot közvetlen tárgyalások útján kell létrehozni

Joe Biden amerikai elnök meg van győződve arról, hogy a palesztin államot a felek közötti közvetlen tárgyalások útján kell létrehozni, nem pedig egyoldalú elismeréssel – közölte szerdán a Fehér Ház. Így reagált Írország, Spanyolország és Norvégia bejelentésére, miszerint ebben a hónapban elismerik Palesztina államiságát – írja a TASR a Reuters alapján.

„Az elnök határozottan támogatja a kétállami megoldást, és egész pályafutása során kiállt mellette“ – mondta az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

Írország, Norvégia és Spanyolország szerdán bejelentette, hogy május 28-án hivatalosan is elismeri Palesztinát államként. Azt is elmondták, remélik, hogy más nyugati országok is követik a példájukat

Hírdetés

Jisrael Kac izraeli külügyminiszter válaszul elrendelte az izraeli nagykövetek azonnali visszavonását ezekből az országokból konzultáció céljából, és figyelmeztetett a következményekre.

Izrael szerint Palesztina államiságának elismerése jelenleg egyfajta jutalmat jelentene a Hamász palesztin fegyveres mozgalomnak támadásaiért – írja a Reuters.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »