Bevérzés Salló Alpár fejében – friss hírek a sportolóról

Bevérzés Salló Alpár fejében – friss hírek a sportolóról

A Ferencváros oldalára kerültek fel újabb információk.

Mint arról az Infostart is beszámolt, életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója, miután megsérült az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, pénteken a ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközésben.

Az első harmad derekán Salló fejvédője az ütközés után leesett, és e nélkül, tarkóval csapódott a jégbe. Hordágyon vitték le, majd gyorsan kórházba szállították, a fejében kialakult vérzés miatt életveszélyes állapotban volt – szóltak a hírek. A Ferencváros védőjét nem állították ki az ütközés miatt.

Hírdetés

Péntek késő este közleményt adott ki a Ferencváros, amelyben az áll, hogy már felébresztették Sallói Alpárt a hokist a mesterséges altatásból, állapota stabil, már nincs szó életveszélyről, ám

a baleset következtében a fejében keletkezett egy vérömleny, amely ha nem szívódik fel természetes úton, műtéti beavatkozásra lesz szükség.

„Rendkívül sajnálatos esetről van szó, egyik csapatnak sem volt könnyű átélnie a jégen ezeket a szörnyű pillanatokat – idézte a fradi.hu az FTC-Telekom vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot. – Természetesen semmilyen szándékosságról nem volt szó, aki követi a jégkorongot, pontosan tudja, hogy akár több tucat hasonló ütközés, párharc történik egy mérkőzésen. A videón is látszik, történt egy szabályos ütközés, ami után az ellenfél játékosa rendkívül szerencsétlen módon ütközött a palánknak, majd esett a jégre. Gergő is azonnal látta, hogy baj van, kiszólt a padokhoz, hogy segítségre van szükség, és folyamatosan kérdezősködött, hogy mi a helyzet Alpárral. Nagyon megviselte az eset, sportemberek vagyunk, átérezzük, milyen rettenetes egy ilyen eset. Gergő és a Ferencváros teljes csapata nevében mondhatom, egy emberként szorítunk Salló Alpárnak.”

A pénteki találkozót egyébként 5–1-re a Ferencváros nyerte meg, a tervek szerint a párharc szombaton magyar idő szerint 13.30-kor, ugyancsak Erdélyben folytatódik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »