Berlin most 30 millió afrikait invitál Európába

Berlin most 30 millió afrikait invitál Európába

A Matteo Salvini olasz belügyminiszter által tavaly nyáron leállított „Mediterrán taxi” most uniós pénzből újra beindulna és a szétosztási kulcs révén felső létszámkorlát nélkül jöhetnének migránsok a vén kontinensre.

Alig enyhül a Görögországban formálódó migránskaraván fenyegetése, máris itt az újabb veszély: 210 német parlamenti képviselő egységes uniós mentőrendszert és szétosztási kvótát sürget a Földközi-tengeren szerencsét próbáló migránsoknak. Orbán Viktor programjának második pontja ezzel szemben azt követeli, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!

Berlin és Brüsszel mindent elkövet, hogy az újkori népvándorlás egyetlen napra se álljon le. Amikor éppen lankad a migrációs kedv, felelőtlen kijelentésekkel újra és újra felteszik Európát, a sikeres Európába jutás lehetőségét a szomszédos kontinensek jobb életet kereső millióinak radarjára.

Mint kiderült, Görögországban azért formálódhatott egy migránskaraván, mivel embercsempészek azt terjesztették, hogy bizonyos időre megnyílik a nyugat-balkáni migránsútvonal. Alig köthetett ki egy Soros-hajó több napos huzavona után Máltán, 210 német Bundestag-képviselő Húsvéti levelében máris azt követelte, hogy az EU szervezzen tengeri mentőakciót és szétosztási kvótát a Földközi-tengeren szerencsét próbáló migránsoknak.

Egy újabb meghívó?

Hírdetés

Ezzel indirekt módon az ENSZ szerint csak Afrikában és a Közel-Keleten úton lévő 30 millió migránsnak azt üzenik, hogy érdemes az embercsempészeknek kifizetni azt a német titkosszolgálat szerinti kétezer eurót, amiért garantáltan áthozzák őket Európába.

A Matteo Salvini olasz belügyminiszter által tavaly nyáron leállított „Mediterrán taxi” most uniós pénzből újra beindulna és a szétosztási kulcs révén felső létszámkorlát nélkül jöhetnének migránsok a vén kontinensre. Szakértők szerint a javuló időjárás a nyári időszakban ismét több tíz- és százezer migránst hozna Európába.

Emlékeztetőül: A baloldali olasz kormányok idején bő félmillió afrikai érkezett Bella Itáliába, ám az olasz belügyminisztérium adatai szerint 2017-ben a kérvényezők csupán 8 százaléka kapott menekültstátuszt.

A magyar szavazók elsöprő többsége a 2016. októberi népszavazáson elutasította, hogy nagyszámú idegen népességet telepítsenek hazánkba. Alaptövényünk hetedik módosítása a XIV. cikk (1) bekezdésében kifejezetten tiltja idegen népesség hazánkba telepítését, míg az E) cikk (2) bekezdésének új szövege elvárja, hogy az unió hatáskörgyakorlás álljon összhangban az Alaptörvénnyel és az ne korlátozza Magyarország szuverenitását. Berlin és Brüsszel most mégis ezen mesterkedik.

Aligha meglepő, hogy a baljós fejleményeket látva az egész országban nagy az érdeklődés Orbán Viktor hétpontos programja iránt. Erről is döntünk május 26-án!

Kiszelly Zoltán


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »