Beomlott egy bentlakás Székelyudvarhelyen

Beomlott egy bentlakás Székelyudvarhelyen

Összedőlt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala hétfő délután, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve – közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem.

A nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók három, 15–17 éves diáklányt mentettek ki a romok alól. A segélykiáltásaik alapján találták meg őket, egyikük öntudatánál volt, a másik félig eszméletlen, a harmadiknál szívleállást állapítottak meg, de sikerült újraéleszteni. A sérülteket kórházba szállították, a harmadik lány állapota súlyos, gerinctörést szenvedett, ezért átszállítják Marosvásárhelyre. A mentés folytatódik, egy fiú még biztosan a romok alá szorult, tudnak vele beszélni. A hegyimentő-szolgálat kutyáit is bevetették a keresésbe, amely mindaddig folytatódni fog, amíg biztossá nem válik, hogy nincs több áldozat. A Maszol hírportálnak nyilatkozó nevelőnő szerint akár hatan is lehettek az épületben az omlás idején, szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez egy szünetben következett be, amikor kevesen tartózkodtak bent. Az egyik diák szólt, hogy reped a fal, de ekkor már omlott is. A nevelőnő szerint négy emeleti szoba szakadt le, maga alá temetve az alattuk levőket.

 

Hírdetés

 

A bentlakás egy régi épületben van, amelynek közvetlen közelében néhány napja munkálatok kezdődtek. A diákok elmondták, hogy azóta repedések keletkeztek a falakon, és egyre nagyobbak lettek, sőt, azt is érezték a gyermekek, hogy mozog az épület.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »