Benyújtották a vádindítványt Trnka ügyében

Benyújtották a vádindítványt Trnka ügyében

Hivatali jogkörrel való visszaélés bűntette miatt benyújtotta a vádindítványt hétfőn Dobroslav Trnka volt főügyész ellen a Pozsony I. Járásbíróságra a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a főügyészség szóvivője. A vádirat a Gorilla-ügy aktájával kapcsolatos.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója március elején vádemelési javaslatot nyújtott be Dobroslav Trnka ellen a Spciális Ügyészi Hivatalba.

A rendőrség szerint a bűncselekményt köztisztviselői minőségében, hivatali jogkörével visszaélve hosszú időn keresztül követte el a vádlott. Marian Kočner üzletembertől átvett egy hangfelvételt, amelyen üzletemberek, politikusok és az állami szervek képviselői beszélgetése hallható. A felvételen elhangzottak bűncselekmények, főleg korrupciós bűncselekmények elkövetésére utalnak.

Hírdetés

A NAKA nyomozója 2019 decemberében nyújtott be vádemelési javaslatot Dobroslav Trnka ellen, aki a rendőrségi vizsgálat szerint 2007 és 2014 között követte el a bűncselekményeket.

A felvételt elrejtette, nem adta át a bűnüldöző hatóságoknak. Ezt azzal a szándékkal tette, hogy anyagi előnyhöz jusson ő és Marian Kočner is.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »