"Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" – mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója

"Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" – mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója

Alig három nappal a másodszor is megismételt parlamenti választások előtt az izraeli N12-es hírtévében tegnap bejátszottak egy titokban készült hangfölvételt, amelyen Binjámi Netanjáhu legnagyobb vetélytársa, Beni Ganz főtanácsadója a Kék-Fehér Párt (Ganz pártja) egyik parlamenti képviselőjét is idézve kijelenti: Beni Ganz veszélyt jelent Izrael biztonságára, mert nincs bátorsága megtámadni Iránt, s ezért megengedhetetlen, hogy ő legyen a miniszterelnök – írja a Jediot Áháronot. Mára már annyira eldurvult a választási kampány Izraelben, hogy Beni Ganz kampánystábja SS-egyenruhába öltöztetett, Adolf Hitlerrel összehasonlított Netanjáhut megjelenítő videót tett ki a közösségi oldalakra.

Tegnap az izraeli N12-es hírcsatorna által bejátszott, kiszivárogtatott titkos hangfölvételen a következő beszélgetés hallható Beni Ganz főtanácsadója, Jiszráél Báhár és annak meg nem nevezett ismerőse között:

Jiszráél Báhár: ’Omer Jánkelevics (a Kék-Fehér Párt, Beni Ganz pártjának parlamenti képviselője – H. J.) azt mondja, hogy Ganz buta és egy nagy nulla. Meg azt is mondja róla: megengedhetetlen, hogy ő legyen a miniszterelnök.

Báhár beszélgetőtársa: Veszélybe sodorhatják (Ganz és emberei – H. J.) Izraelt, én már korábban is mondtam neked, hogy igen nagy veszélybe sodorhatják. Ők rávehetik Ganzot arra, hogy ne hozza meg a helyes döntést. A világon egyes emberek Irán megtámadását szorgalmazzák, de ők meggátolhatják majd a döntés meghozatalát.

Jiszráél Báhár: Tudom.

Báhár beszélgetőtársa: Arról tudsz, hogy ők megakadályozhatják ebben?

Jiszráél Báhár: Ezt tudom.

Báhár beszélgetőtársa: De mit tudsz erről? Magyarázd már meg nekem!

Jiszráél Báhár: Azt tudom, hogy nincs mersze megtámadni Iránt.

Báhár beszélgetőtársa: Magyarán, ilyen emberrel van dolgunk?

Jiszráél Báhár: Ilyen emberrel.

Hírdetés

Báhár beszélgetőtársa: S ebben a helyzetben mi történhet, kedves barátom? Érted te ezt?

Jiszráél Báhár: Veszélybe kerülhet Izrael népe.

A Kék-Fehér Párt a kiszivárogtatott hangfelvételre így reagált: „Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a Netanjáhu és a Likud alkotóműhelyéből kikerült hazugság ma este tovább gyűrűzik. Ha a bűnvádi eljárás alatt levő Netanjáhunak eggyel több mandátuma lesz, mint nekünk, akkor hatalmon marad, s éppen ezért lehet választani a Kék-Fehér Párt és Erdogan között.”

Beni Ganz egyébként már ma délelőtt menesztette Jiszráél Báhárt, a kiszivárogtatott hangfölvételen őt bíráló főtanácsadóját.
Binjámin Netanjáhu viszont örömködve tette ki Twitter-oldalára az N12-es tévécsatorna által bejátszott hangfölvételt, amihez a következő magyarázatot fűzte: „A Ganzhoz legközelebb állók is tisztában vannak: megengedhetetlen, hogy ő legyen a miniszterelnök. S azt is tudják, hogy Ganz veszélyt jelent Izrael biztonságára nézve.”

Válaszként a tegnap este kiszivárogtatott hangfölvételre, Benni Ganz kampánystábja több közösségi oldalra is kitett egy videót, amelyen Netanjáhut a több között SS-egyenruhában, Adolf Hitlerrel azonosítva láthatjuk.
Nézegessük a videó Bibi-képeit:

Az egyik képen az auschwitzi táborkapu eredeti föliratát megváltoztatva héberül ez olvasható: „Nem volt semmi, mert nincs semmi”. A többi között a csalás és korrupció gyanújával ellene folytatott nyomozás kezdetén Netanjáhu ugyanis ezt mondta: „Nem volt semmi, és nem lesz semmi”. A táborkapu megváltoztatott fölirata pedig arra utal, hogy Netanjáhu megússza az ítéletet, mert nagy valószínűség szerint újra ő lesz a miniszterelnök…

Az utolsó kép fölirata (Az antiszemiták kollaboránsa) pedig Beni Ganz többször hangoztatott vádját ismétli, miszerint Netanjáhu jó kapcsolatokat ápol az Izraelben sokak által antiszemitának nevezett politikusokkal – köztük Orbán Viktorral – annak érdekében, hogy az utóbbiak támogassák Izraelt a nemzetközi fórumokon.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »