Bemutatták Sárkány Tímea első verseskötetét (Kézdivásárhely)

Bemutatták Sárkány Tímea első verseskötetét (Kézdivásárhely)

A céhes városban a magyar költészet napján mutatták be a kézdivásárhelyi származású, jelenleg Budapesten élő Sárkány Tímea Boszorkányok nyara című debütkötetét.

A bemutatón Borcsa Imola köszöntötte a résztvevőket a szerző beszélgetőtársaként. Mint mondta, méltó ünneplése a magyar költészet napjának, hogy új költőt avathatnak Sárkány Tímea Boszorkányok nyara című könyvének bemutatása révén. A kötet 2023-ban az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetségének közös gondozásában jelent meg.

Hírdetés

Sárkány Tímea 1995-ben született Kézdivásárhelyen, középiskolai tanulmányait a Bod Péter Tanítóképzőben végezte, majd Kolozsváron a Babeş–Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarán tanult magyar nyelv és irodalmat. Jelenleg Budapesten él, pedagógusként dolgozik. Kutatási területe Hervay Gizella munkássága, emellett kellő időt szán saját lírájára is. Az elmúlt tíz év tapasztalatait gyűjtötte össze egy gyönyörű kötet formájában, amelynek központi témáját az önmegismerés, a belső én útjának keresése, a finom női lélek szabadságának kivívása adja. A címadó verset – a költő elmondása alapján – John William Waterhouse Capri című képe inspirálta; a művész egy másik alkotása, A kristálygömb című festménye a borítón jelenik meg.

Az est folyamán Sárkány Tímea több verset is felolvasott, a teljesség igénye nélkül: A legjobban ezt irigylem bennetek; Létszükséglet; Megenni a mindenséget. Életútját a Három város című versében mutatja be Kézdivásárhely, Kolozsvár és Budapest megjelenítésével. Borcsa Imola kérdésére elmondta, jövőbeli tervei között szerepel egy második kötet kiadása, de lehetséges, hogy a fiatal szerző legközelebb prózával lepi meg olvasóközönségét. Az esemény dedikálással, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Pál Andrea Bernadett


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »