Bemutatta új vezetőedzőjét a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Bemutatta új vezetőedzőjét a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A kétszeres Román Kupa-győztes Sepsi OSK pénteken sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette, hogy a következő idényben Liviu Ciobotariu irányítja a kispadról a háromszéki csapatot. Másodedzőként Adrian Iordache, erőnléti edzőként Lucian Păun, videoelemzőként pedig Cătălin Munteanu segíti az 52 éves szakember munkáját.

A május végén távozó Cristiano Bergodi helyett Liviu Ciobotariu veszi át a sepsiszentgyörgyi csapat vezetését. Az olasz szakember irányításával az elmúlt két szezonban a piros-fehér mezesek a klub történetének legjobb eredményeit érték el, a Román Kupát kétszer, a Szuperkupát egyszer hódították el. Liviu Ciobotariu két év után elhagyta az FC Voluntari együttesét, amelyhez 2021 májusában csatlakozott. Az Ilfov megyei alakulatot megmentette a kieséstől, Román Kupa-döntőbe jutottak, aztán tavaly a negyedik helyen végeztek a bajnokságban, a nemrég véget ért idényben pedig a Konferencia Liga rájátszásában voltak érdekeltek. A szakvezető 91 tétmérkőzésen irányította a gárdát, amellyel 36-szor győzött, 28-szor döntetlent játszott és 27-szer kikapott. Az 52 éves vezetőedző pályafutása során korábban az FC Național, az Otopeni, a Pandurii Târgu-Jiu, a CF Brăila, az FC Dinamo, a Jászvásári CSMS, az FC Vaslui, a Marosvásárhelyi ASA, a szaudi Al-Faisaly és az Al-Tai, az FC Botoșani, a libanoni válogatott és az FC Hermannstadt csapatát irányította.

 

Diószegi László

 

„Nagyon örülünk, hogy Liviu Ciobotariu minket választott, reméljük, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködésünk. A célkitűzésünk a következő idényben a felsőházi rájátszásba jutás, majd ha ezt megvalósítottuk, akkor tervezhetünk tovább. Emellett szeretnénk ismét megnyerni a Román Kupát, ami azt gondolom, hogy még nehezebb lesz, mint az előző években. Bízunk a vezetőedző szakértelmében, sokat nem gondolkodtunk az új szakember kiválasztásában, amikor Cristiano Bergodi úgy döntött, máshol szeretné folytatni. A Konferencia Ligában a lehető legtovább akarunk jutni, az első évünkben kiestünk a második, tavaly a harmadik körben. A selejtező negyedik szakaszába jutás lehetne a következő lépés, azonban a lehetséges ellenfelek listája impozáns, így nehéz feladat előtt állunk” – mondta Diószegi László klubelnök.

 

Hírdetés

Liviu Ciobotariu

 

„Egy új fejezet, új kihívás, hogy a Sepsi OSK vezetőedzője lehetek. Köszönöm a belém vetett bizalmat, a sepsiszentgyörgyi csapat nevet szerzett magának az országban, mivel az elmúlt két évben három trófeát nyert, hiszen Cristiano Bergodi nagyon jó munkát végzett. Szerettem volna idejönni, mert ez a csapat eredményeket akar elérni, ennek érdekében pedig biztosított a megfelelő infrastruktúra. Amióta az együttes az élvonalban szerepel, azóta komolysággal sikerült remek eredményeket elérni. Bízom magamban, a szakmai stábban és a rendelkezésünkre álló játékosokban, akik már bizonyították, hogy minőséget képviselnek. A mérce magasan van, az elvárások nagyok, viszont szeretném, ha az eddig elért eredményeket sikerülne megismételni. Nem foglalkozom a külső nyomással, végzem a munkámat annak érdekében, hogy remek mérkőzéseket játsszunk és elérjük a kitűzött célokat” – fogalmazott Liviu Ciobotariu.

 

Hadnagy Attila

 

„Nagyon hamar megegyeztünk az új vezetőedzővel, tudja, hogy ambíciózusak és összetartóak vagyunk, talán ezért is sikerült olyan eredményeket elérnünk, amelyekre senki sem gondolt. Remek csapatunk van, sokat a kereten nem változtatunk. Radoslav Dimitrov, Alexandru Tudorie, Enriko Papa és Anass Achahbar távozott, két labdarúgó érkezett, így még legfeljebb két játékosra lesz szükségünk. Visszatér kölcsönből Vitalie Damașcan, aki az előző idényben az FC Voluntari csapatát erősítette, 30 mérkőzésen tíz gólt szerzett. Június 19–30. között Ausztriában edzőtáborozunk, ahol három felkészülési meccset játszunk, június 21-én a Ferencváros, 29-én a bolgár CSZKA Szófia ellen, egy találkozóról pedig folynak a tárgyalások. Arra törekszünk, hogy a jövőben is sikeresek legyünk, tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, szeretnénk tovább írni a klub történelmét, ebben pedig Liviu Ciobotariu a segítségünkre lesz” – jelentette ki Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »