Belügyminiszter: az ellenõrök tavaly és idén is találtak rendellenességeket a konstancai járványkórháznál

Lucian Bode belügyminiszter közlése szerint a katasztrófavédelmi felügyelőség a tavaly és az idei ellenőrzései során is talált rendellenességeket a konstancai járványkórháznál, és ezekért bírságokat is kiszabott.

A tárcavezető az egészségügyi intézménynél péntek reggel történt tűzeset részleteiről számolt be a bukaresti sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy a felügyelőség tavaly novemberben és idén februárban végzett ellenőrzéseket a kórháznál, de a feltárt rendellenességekről a későbbiekben fog beszámolni a helyszínről Raed Arafat belügyi államtitkár, aki a katasztrófavédelem vizsgálatait irányítja.

Hírdetés

Lucian Bode tájékoztatása szerint a jelenleg a helyszínen vizsgálódnak az Országos Kriminológiai Intézet szakemberei is, a tűzeset ügyében a konstancai törvényszéki ügyészség nyomoz. Következtetéseikről a későbbiekben beszámolnak a nyomozó hatóságok – ígérte a miniszter.

Péntek reggel tűz ütött ki a kostancai járványkórház koronavírusos betegek kezelésére elkülönített intenzív osztályán. A tűzben hét páciens életét vesztette. Az egészségügyi intézményt evakuálták, a betegeket a környező kórházakban helyezték el.(agerpres)

Fotó: Lucian Bode. Forrás: Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »