Belső harc a Jobbikban

A szervezet belső ügyeire rálátó forrás szerint sok jobbikost felháborított, hogy a pártelnök „lepaktálva a hatalommal” felvette a CSOK-ot, de a protesthangulat kialakulásához a várakozásokon aluli előválasztási szereplés is hozzájárult. Az elmúlt napokban több ismert politikus is szervezkedni kezdett Jakab Péter ellen, de egyelőre még csak „formálódik az ellenállás”. Konkrét lépések csak ezután következhetnek.

„Bizalmi szavazást ott kell kérni, ahol bizalmatlan a légkör. A Jobbikban teljes egység van, nincs semmiféle bizalmatlanság” – állította a minap az ATV műsorában Jakab Péter, miután a műsorvezető a gyenge előválasztási szerepléséről kérdezte.

Azért merült fel a téma, mert a baloldal belső versenyén szintén gyenge eredményt produkáló Fekete-Győr András bizalmatlansági indítványt nyújtott be maga ellen, aminek következtében később leváltották a Momentum éléről.

Ám a Jobbik elnöke nem ezt az utat választotta, és felelősségvállalás helyett a politikai túlélésére kezdett el összpontosítani. Nem véletlenül, hiszen erősen kezd forró lenni a lába alatt a talaj: a Kontra információi szerint az elmúlt hetek történései miatt komoly elégedetlenség alakult ki a párton belül, több ismert politikus is Jakab lemondását követelte.

A Jobbik belső ügyeire rálátó forrásunk szerint sokaknál az verte ki a biztosítékot, hogy a kormányt folyamatosan és erőteljesen támadó politikus felvette a CSOK-ot.

Azért az elég ciki, hogy Jakab minden nap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezérkart, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de azért gond nélkül elfogadja a „tolvaj Orbán-kormány” családtámogatását.

A forrás úgy kommentálta a helyzetet, hogy a Fidesszel nem lehet lepaktálni, sem így, sem úgy. Ha anyagi előnyöket kínálnak, azt vissza kell utasítani. Ezek után hogyan tud Peti hitelesen rendíthetetlen kormányellenes politikusként mutatkozni?

Tudomása szerint Jakab nem tájékoztatta „a kilengésről” a Jobbik vezetését, amit nagy hibának tart. „Nem kellett volna legalább a párt vezető testületeinek jelezni a dolgot?” – tette fel a kérdést, kifogásolva, hogy a pártelnök az elmúlt időszakban vasmarokkal központosította a hatalmát, és tanácsadóin kívül nem hallgatott másra.

Hírdetés

Hibbát hibára halmozott

A forrás azt is kiemelte, a protesthangulat kialakulásában szintén szerepet játszott, hogy Jakab az előzetes várakozásokkal ellentétben nem jutott be az előválasztás második fordulójába.

„Vezetőként kudarcot vallott”.

Szavaiból kiderült, hogy egyelőre még csak „formálódik az ellenállás”, konkrét lépések csak ezután következhetnek.

Mint ismert, a Kontra elsőként számolt be arról, hogy a rendszeresen az Orbán-kormány kizsákmányolásáról beszélő Jobbik-elnök igénybe vette CSOK-ot.

A hír önmagában véve is kellemetlen volt, úgy meg pláne, hogy a Jobbik vezető politikusai derogáló hangnemben nyilvánultak meg a kedvezményről. Jakab egyik legfontosabb bizalmasa, Z. Kárpát Dániel parlamenti képviselő többször is arról értekezett, hogy a lehetőséget csak a „kormánypárti vezérkar” veheti igénybe, a „földi halandókat” elhajtja a bank.

Facebookos képei alapján a Jobbik elnöke teljesen felújította a miskolci családi házát az elmúlt fél évben, a munkálatok nagyjából 10 millió forintba kerülhettek. Ezt úgy tudta kinyögni, hogy még egy közel 10 millió forintos büntetés is nyomta a vállát. Igaz, utóbbi kifizetéséhez a szimpatizánsok támogatását is igénybe vehette. Elvileg.

Kérdés, a pár milliós megtakarítással bíró politikus hogyan tudta előteremteni a hatalmas összeget. Egy biztos: minden lehetősége megvolt arra, hogy felvegye a kormány 6 millió forintos lakásfelújítási támogatását.

Legalábbis erre lehet következtetni a politikus vagyoni körülményeiből: komoly tartozása mellett, néhány milliós tartalékából teljesen felújította kívülről a miskolci családi házát. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »