Befejeződött a bíborosi tanácskozás a Vatikánban

Befejeződött a bíborosi tanácskozás a Vatikánban

Április 15-én és 16-án a vatikáni Szent Márta-házban ülésezett a C9 bíborosi tanács, Ferenc pápa jelenlétében. A megbeszéléseken kiemelt helyet kaptak a világban dúló konfliktusok, Közel-Kelet és Ukrajna békéje, amelyért imádkoztak. A pápa és a bíborosok aggódva figyelik a történéseket, reményeik szerint növekvő erőfeszítéssel keresik majd a tárgyalások és a béke útját.

Kedden délután zárult Ferenc pápa és kilenc tagú bíborosi tanácsa kétnapos áprilisi ülése.

A hétfői ülésen a bíborosok a nők egyházban betöltött szerepéről beszéltek, és meghallgatták Regina da Costa Pedro missziós nővért, aki brazil nők gondolatait és konkrét történeteit osztotta meg velük. Stella Morra, a Pápai Gergely Egyetem Teológiai Karának tanára arról beszélt, hogy az egyes kultúrákban hogyan ismerik el a nők szerepét a föld különböző pontjain.

A keddi megbeszélést Mario Grech bíboros és Piero Coda atya szinódusi beszámolója nyitotta meg, majd a Praedicate evangelium kezdetű apostoli konstitúció egyházmegyei megvalósítását tekintették át. A bíborosok megosztották ezzel kapcsolatban származási országaik társadalmi, politikai és egyházi helyzetét. Több ízben szóltak a háborúkról és konfliktusokról, melyek a világ különböző részein zajlanak, több alkalommal imádkoztak a békéért, különösen Közel-Kelet és Ukrajna esetében. A tanács tagjai és Ferenc pápa aggodalmuknak adtak hangot mindazért, ami a világban történik, és remélik, hogy egyre növekvő erőfeszítésekkel sikerül a tárgyalások és a béke útját választani.

Hírdetés

A bíborosi testület júniusban ül össze újra.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó (archív): Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »