Becsületrenddel tüntették ki a georgiai futballválogatott tagjait

Becsületrenddel tüntették ki a georgiai futballválogatott tagjait

Becsületrenddel tüntették ki a georgiai futballválogatott tagjait Mészáros Richárd2024. 07. 04., cs – 14:44

Szalome Zurabisvili elnök Becsületrenddel tüntette ki a georgiai válogatott játékosait, valamint az edzői stábot és a labdarúgó-szövetség vezetőit is, miután a csapat hazaérkezett a németországi Európa-bajnokságról.

Hírdetés

 A díjátadóra a főváros, Tbiliszi szívében, a Szabadság téren felállított színpadon került sor, amelynél a szurkolók hatalmas üdvözlő serege gyűlt össze kedvenceik ünneplésére. Az államfő személyesen nyújtotta át a Becsületrendet, amelyet azzal érdemelt ki a nemzeti együttes, hogy Georgia – korábban Grúzia – történetében először jutott ki Eb-re, ahol újoncként nagyszerűen helytállt. Csoportjában igazi bravúrként a záró fordulóban 2–0-ra nyert Portugália válogatottja ellen, ezzel négyeséből harmadikként továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Bár a legjobb nyolc közé már nem sikerült továbblépnie, mivel 4–1-re kikapott a spanyol csapattól, újoncként mutatott csupaszív játékuk nyomán a labdarúgók valósággal nemzeti hősökké váltak a futball-lázban égő kaukázusi országban, ahol anyagilag is elismerték a teljesítményüket: a válogatott harmincmillió larit, több mint négymilliárd forintnak megfelelő pénzjutalmat érdemelt ki, amiért továbbjutott csoportjából.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »