Beállt a Momentum Karácsony Gergely mögé – itt a megállapodás

Beállt a Momentum Karácsony Gergely mögé – itt a megállapodás

A DK után újabb párt biztosította támogatásáról a jelenlegi főpolgármestert a jövő évi önkormányzati választások előtt.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donath Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

Gelencsér arról beszélt, hogy sikeresen működött az együttműködés a párt és a főpolgármester között az elmúlt négy évben. „A Momentumon nem fog múlni, hogy mindenhol egy az egy ellen induljon az ellenzék a Fidesz ellen, ezért is támogatjuk Karácsony Gergelyt” – indokolt. Hozzátette: 2019-ben ez a szövetség győzte le az állampárt helytartóját, és 2024-ben is ez a szövetség fogja megtenni ugyanezt.

Kiemelte, hogy fontos és jó közös eredményeik vannak. Havasi Gábor momentumos fővárosi egészségügyi tanácsnok Karácsony Gergely közös érdemeként említette, hogy a daganatgyanús személyek hét napon belül CT- vagy MR-vizsgálatot kaphatnak.

Hírdetés

Donáth Anna arról beszélt, hogy pártjuk és a főpolgármester között van egy közös alap, amibe beletartozik a progresszív szabadelvű politika és a zöldkérdés is.”Ezért számunkra az ő jelölése a következő ötéves ciklusra mint főpolgármester, az nem háttéralku kérdése, hanem egy természetes, értékalapú együttműködés folytatása” – szögezte le.

Karácsony Gergely a Momentum támogatását megköszönve kijelentette: a támogatás kölcsönös és a Momentum fontos része a fővárosi koalíciónak.

„Velük a legtöbb stratégia kérdésben közelebb álltunk egymáshoz, mint bármely másik párttal. Soproni Tamás és Pikó András remek polgármesterek, Kerpel-Fronius Gábor pedig remek főpolgármester-helyettesnek bizonyult” – mondta.

Az már korábban kiderült, hogy a DK támogatja Karácsonyt, illetve hogy az MSZP jónak tartja az együttműködést a városvezetővel, de még nem értek véget a tárgyalásaik.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/videos/339010305496976/&show_text=false&width=560&t=0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »