Bayer Zsolt: Rokonlelkek

Bayer Zsolt: Rokonlelkek

A lány apja történetesen egy Péterfy nevű író (állítólag, mármint író). Ez a Péterfy pedig a kretén fasz buszsofőr tettéből kanyar nélkül jut el a miniszterelnökig.

Na Péterfy! És így váltál a buszsofőrhöz hasonlatos kretén fasszá. Bár te valószínűleg eo ipso az voltál, és még annyi hasznod sincs, hogy néha normálisan is el tudsz szállítani néhány embert ide-oda.

De azért ne aggódj. Továbbra is elviselünk…

Az utas tízezressel próbált fizetni, amiből a sofőr nem tudott visszaadni. Azt meg nem várta meg, hogy előkeresse az aprót.

Péterfy Gergely író osztotta meg lánya történetét kedden reggel a blogján azzal a felütéssel: „Hogyan szállít le egy buszsofőr egy gimnáziumba igyekvő diáklányt reggel 7-kor mínusz 7 fokban – pedig pénz is volt nála és jegyet is akart venni?”

Mint írta, a lányát, mint minden hétköznap reggel, kedden is autóval vitte el Kisorosziból a tahitótfalui buszmegállóhoz, ahol át szokott szállni a 7 óra 10-es buszra, amivel elmegy Szentendrére a gimnáziumba.

„7 óra előtt 5 perccel ott voltunk Tahitótfalu hídfőnél. Mivel mínusz 7 fok volt odakint, megálltam a buszmegálló előtti parkolóban a Tescónál, hogy amíg meg nem látjuk a kanyarban a buszt, ne fagyoskodjon a gyerek odakint. A busz feltűnt a hátunk mögött a kanyarban, a lányom kiszállt, és persze ekkor jutott eszébe, hogy ma még meg kell vegyen ezt meg azt, meg be kell fizessen valamit, de nincs nála annyi pénz. A tárcámban csak tízezresek voltak, odaadtam neki egyet.”

A busz épp Péterfy előtt hajtott el – „még integettem is, bár nem láttam a lányom, gondoltam, a másik oldalon ül” –, aztán megcsörrent a telefonja. A lánya hívta, hogy leszállította a buszvezető.

Hírdetés

Az idén érettségiző fiatal ugyanis „tízezressel akart fizetni, a sofőr közölte, hogy nem tud visszaadni. Erre a lányom mondta, hogy semmi gond, van a tárcájában apró, csak a tárcáját meg kell keresnie. Elkezdett turkálni a táskája alján a pénztárca után, de a buszvezető közölte, hogy erre neki nincs ideje, szálljon le. Mire a lányom azt mondta, hogy egy pillanat, és meglesz a tárca, nyugodtan induljanak el. Erre a sofőr felemelte a hangját, hogy ő késésben van, neki erre nincs ideje, azonnal szálljon le. A következő kérésre, hogy de mindjárt megvan a pénztárca, és ha leszáll, elkésik a gimiből, a sofőr már ordított, hogy szálljon lefele azonnal. Az utasok közül senki nem kelt a lányom védelmére, ő pedig nem állt le ordítozni, hanem megadta magát a túlerőnek és leszállt.”

Az író a leányfalui strandnál utolérte, és kérdőre vonta a sofőrt: tényleg leszállította a lányt emiatt? A beszélgetésről videót is készített.

„Mivel kikockáztam az arcát, a kedves olvasó nem látja a pökhendi arckifejezést, de az arrogáns stílus semmit sem vesztett élvezeti értékéből” – írta, és hozzátette: a járat nem késett, 7 óra 10 perckor – menetrend szerint – állt meg Tahi Hídfőnél.

Bejegyzését azzal zárta Péterfy: „Felhívnám a tisztelt olvasó figyelmét arra, hogy nem a buszsofőr a hibás – még ha az arcátlan és vérlázító aljasságot ő is követte el. Azért nem ő a hibás, mert az Orbán-rezsimben ez az általánosan elfogadott viselkedésmód. Akinek csak egy mogyorónyi hatalma van, arra használja, hogy visszaéljen vele. Ő csak túlórázik, alulfizetett, frusztrált, és ezért ott áll bosszút a világon, ahol megteheti. Egy diáklányon, akinél nem kell attól tartania, hogy ki mer állni a jogaiért. Üzenem ennek a derék embernek, hogy ha frusztrált és elégedetlen, töltse ki azokon a haragját, akik miatt nyomorult az élete. Fejétől bűzlik a hal: menjen fel a budai Várba és nyomjon bele néhány bűzlő fejet a 300 forintos krumplifőzelékbe – garantálom, hogy utána jobban fogja érezni magát.”

Az ügyben elküldjük kérdéseinket a Volánbusznak.

Forrás: HVG.hu

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »