Bayer Zsolt: Kérdezem…

Bayer Zsolt: Kérdezem…

…meddig tart a türelem ezekkel a szemét g@zemberekkel szemben?

Kiszivárgott EP-állásfoglalás: Magyarország alkalmatlan a soros EU-elnökségre

miközben megsérti az EU alapvető értékeit és nem tartja magát a lojális együttműködés elvéhez”.

A tervezet szerint az EP felszólítja a Tanácsot, hogy találjon megoldást a problémára, másként a parlament fog közbeavatkozni. A Népszava megjegyzi, ez az első eset, hogy az uniós parlament felveti az Orbán-kormány alkalmatlanságát az EU27-ek döntéshozó szervének irányítására, és válaszlépéseket helyez kilátásba.

Magyarország hivatalosan 2024 júliusától fél évig lesz az EU Tanács soros elnöke, feladata szerint koordinálja az intézmény jogalkotással kapcsolatos tevékenységét, valamint képviseli azt a többi uniós szervvel fenntartott kapcsolataiban.

A laphoz kiszivárgott tervezet

Hírdetés

„elítéli a kormány stratégiáját képező EU-ellenes kampányokat, amelyek arra szolgálnak, hogy eltereljék a figyelmet az uniós értékek megsértéséről és a rendszerszintű korrupcióról”

A határozati javaslat szerint Magyarország csak azután juthat hozzá a különféle címeken felfüggesztett közösségi forrásokhoz,

A dokumentum felszólítja az Európai Bizottságot, hogy találjon módot arra, hogy az uniós források akkor is eljussanak a polgárokhoz és a vállalkozásokhoz, ha a kormány nem hajlandó megfelelni a jogállamisági elvárásoknak.

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Forrás: mandiner.hu

Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »