Bátor, vagány játékkal, végül büntetőpárbajjal nyerve elődöntős a magyar vízilabda-válogatott

Bátor, vagány játékkal, végül büntetőpárbajjal nyerve elődöntős a magyar vízilabda-válogatott

A horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokságon már az elődöntőbe jutásért szállt a továbbjutott nyolc csapat a medencébe. A fiatal magyar válogatott a továbbjutásért Szerbia ellen játszott rendkívül szoros mérkőzést. A rendes játékidő döntetlen lett, majd büntetőpárbajjal nyertek a magyarok.

A helyszínen a piros, fehér, zöld szurkolók hangosan biztatták a magyar csapatot. Szoros, küzdelmes mérkőzésre számíthattak a nézők és a sportolók is. A negyeddöntő tétje a továbbjutás volt az éremszerzésre vagy az 5–8. helyért való játszás.

Az első percben a támadást már Tátrai gólra váltotta, majd még egyszer betalált. Innen kezdve azonban a szerbek kiegyenlítettek, sőt a vezetést is megszerezték, és hosszú percekig őrizték is. Majd a fiatal Bányai Márk kapus két bravúros védést mutatott be, Fekete góljával kiegyenlítettünk, így az első negyed eredménye 3-3 lett.

A második negyedben büntetővel szerezte meg a vezetést a szerb válogatott. Rendkívül kiegyenlített küzdelem folyt a medencében. A pontatlan lövéseket a labdaszerzések, blokkolások és Bányai védései ellensúlyozták. Az egyenlítést ismét Fekete találata hozta meg. Majd labdaszerzésből szerezte meg a magyar csapat a vezetést. Bányai rendkívül jól védett és így tartani tudta az eredményt a magyar csapat. A kapkodás azonban nem vezetett jóra, kiegyenlítettek a szerbek, az utolsó támadás a magyaroké volt, de élni nem tudtak vele. Döntetlen, 5-5 az eredmény.

A harmadik negyed elején az emberelőnyt nem tudták a magyarok kihasználni, de Bányai már a hatodik védését mutatta be, a lefordulásból pedig Végvári góljával megszerezték a magyarok a vezetést. Gyors egyenlítés következett. Majd büntetőlövéshez jutott a magyar csapat, amit Vigvári értékesített, s ezzel vezetést szerezett. Ám az egyenlítés után a vezetést is visszavette Szerbia.

Hírdetés

A zárónegyedben nagyon szoros harc folyt a medencében. Ismét kiegyenlítettek a szerbek. Kritikus helyzetben több helyzet kimaradt mindkét oldalon. Láthatóan kifáradtak a csapatok. Nagyon izgalmas percek teltek el, s egyik csapat sem tudott gólt lőni. Az utolsó két percben betaláltak a szerbek.

Az utolsó erőtartalékokkal ki kellene egyenlíteni, ami sikerült is Vigvárinak egy tökéletes passzból. 34 másodperc volt hátra, zúgott a mindent bele! Időkérésből indult a magyarok utolsó támadása, amiből nem született találat. A rendes játékidő döntetlen lett, 10-10.

A magyar csapat:

Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (A-Híd VasasPlaket), Fekete Gergő, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Varga Vince, Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Hárai Balázs, Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Kovács Péter, Tátrai Dávid (BVSC), Szeghalmi Zsombor, Vismeg Zsombor (Szolnok)
Szövetségi kapitány: Varga Zsolt

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »