Baranyiék szobordöntési tippet térdepeltetnek BLM jeligére – de a másik progresszív betűszó sem maradhat ki

Baranyiék szobordöntési tippet térdepeltetnek BLM jeligére – de a másik progresszív betűszó sem maradhat ki

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester nyilvánosságra hozott egy önkormányzati határozatot a ferencvárosi közterekre kiírt ’Public Art’ nyílt pályázat elbírálásáról, ebben szerepel többek között egy Black Lives Matter névre hallgató pályamű is – írja a Telex.

A szobrot a Ferenc téren helyezik majd el 2021. április 1. és 2021. április 14. között. Szalay Péter munkájára a szakmai zsűri azt írta:

Egy olyan köztéri emlékműszobor parafrázis, amely jelenleg is aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érint és hoz játékba: Black Lives Matter, az LMBTQ-val kapcsolatos, a társadalomban élő előítéletek. A szobor térdelő gesztusa a köztéri szobordöntési mozgalmakra is utal, a műalkotás mindenkori helyzetéről is elgondolkodtat. Az utcáról egyszerű befogadó számára is jól dekódolható nyelve a public art elvárásoknak a felirattal kiegészülve jól megfelel.

Hírdetés

A szobor méreteiről, szereplőiről egyelőre nem derült ki több információ.

De nemcsak a polgármester asszonnyal barátibb Telex, a kormánysajtó is folgalkozott a témával. A polgármester asszony és kutyapárti alpolgármestere ennek kevésbé örült.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbaranyikrisztinakepviselo%2Fposts%2F1804056593066955&show_text=true&width=552&height=671&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »