Bár már egy éve használják, immár hivatalosan is átadták a csíkcsicsói ovisportpályát

Bár már egy éve használják, immár hivatalosan is átadták a csíkcsicsói ovisportpályát

A tanintézmény korosztályának megfelelő sportpályával gazdagodott a csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskolához tartozó Pillangó óvoda. A korszerű megvalósítást a magyarországi Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány jóvoltából sikerült létrehozni, amelynek képviselete is jelen volt az átadó ünnepségen.

A szerda reggeli eseményen ugyancsak Grezsa István, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos volt a díszvendég, aki székelyföldi tartózkodása alatt több létesítmény átadási ünnepségén is érdekelt a napokban. Az elmúlt bő egy évtizedben gondolatainkat a határon túli nemzetrészekre is kiterjesztettük. Mi ennek megfelelően cselekedtünk. Használják egészséggel ezt a pályát, és remélem, mindig hangos lesz az apróságok zsivajától – közölte beszédében.

Hozzátette: azt kívánja, hogy a továbbiakban is kelljen a magyar kormánynak új létesítményeket felavatnia a településen.

Péter Lukács, Csíkcsicsó polgármestere megköszönte az önzetlen támogatást, ugyanakkor kiemelte, hogy a térség az igazán nagy köszönetét jövő évben tudja kifejezni az anyaország irányába az országgyűlési választáson. Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke felszólalásában a létesítmény közösségépítő szerepéért volt hálás.

Fotó: Székelyhon

„A sport összeköti a felnövő generációkat és egymás megsegítését helyezi előtérbe. Ilyen csapatmunka és közreműködés eredménye ez a beruházás is” – mondta és fejezte ki háláját a támogató alapítványnak. Mindezt Kátai Attila, az Erdélyért Polgári Egyesület elnöke azzal egészítette ki, hogy Erdélyben 14 településen sikerült hasonló létesítményekkel gazdagítani az óvodáskorú gyerekek mozgáskoordinációjának fejlődését.

Hírdetés

A 486-ik ovisportpálya

Az ünnepségen részt vett ifj. Buzánszky Jenő is, aki édesapja 2016-os halálát követően vette át az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány vezetését. Molnár Andrea, a beruházó alapítvány elnöke megjegyezte, a csíkcsicsói már a 486-ik ovisportpálya, amit átadnak. „A program keretében már több mint hatvanezer gyereket mozgatunk meg napi szinten.

Az Aranycsapat legendás tagja halálos ágyán megígértette velem, hogy ne hagyjam magukra a határon túli magyarokat, ide is hozzam el a programot. Ezekkel a pályákkal az ő szellemiségének állítunk emléket – fogalmazott beszédében. Az ünnepség az óvodások táncjátékával, majd a hivatalos szalagvágással folyatódott, végül a kicsik a pályán mutatták meg, milyen mozgásgyakorlatokat tanultak az elmúlt egy évben.

Mint megtudtuk, az átadott pálya több mint száz gyereknek biztosít lehetőséget a mindennapos testmozgásra és a különböző sportágak, mint a röplabda, kézilabda, labdarúgás, tollaslabda és tenisz alapjainak elsajátítására.

A beruházás költsége több mint 14 millió forint volt, mely tartalmazza a pályát, a hozzá tartozó eszközkészletet, az óvodapedagógusok oktatását, valamint a pályához tartozó karbantartó gépet. A sportpálya szomszédságában új óvoda és műfüves labdarúgópálya is épül a közeljövőben.

Széklyhon

Fotó: Székelyhon

The post Bár már egy éve használják, immár hivatalosan is átadták a csíkcsicsói ovisportpályát appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »