Bámulatos sminkek! Sminkversenyen remekeltek a dunaszerdahelyi szakközépiskola diákjai

Bámulatos sminkek! Sminkversenyen remekeltek a dunaszerdahelyi szakközépiskola diákjai

Nyitókép: coursemology.sg

Előkerültek a sminkkészletek, spirálok, ecsetek, a púder… De a fésűk, az olló, a hajhab sem porosodik a járványhelyzetben. A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola kozmetikus és fodrász tanulói ezeket a napokat sem töltik unalmasan.

Online térben szervezett sminkversenyt a LeRen-sminkstúdió, ahol az említett szakközépiskola diákjai is részt vettek. Klőr Levente tanár diákjai nagy lelkesedéssel és örömmel készültek a különleges megmérettetésre. A téma kék színű volt.

A szakközépiskola diákjai több kategóriába is bekapcsolódtak egyénileg és csoportban is:

Versenyzők fodrász kategóriában:

 

Versenyzők sminkes kategóriában:        

  

Mint megtudtuk, a dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola pedagógusai és diákjai nagy örömére és elégedettségére az idei sminkversenyen két díjat is szereztek tanulóik:

A Körkép.sk megszólított két díjazott versenyzőt, hogy olvasóink is betekintést nyerjenek a tanuló-sminkesek világába. Hiszen munkáik bámulatosak.

Melyik arcon visszatükröződő színvilág a kedvenced? Mennyit gyakorolod a sminkelést? Mennyire volt nehéz elkészíteni a sminket?  Melyik munkáddal vagy a legelégedettebb?

– Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a győzteseknél, illetve hogy mikor döntötték el hogy sminkesek lesznek és mik a legnagyobb álmaik.

Az estélyi smink kategóriában 1. helyezést elért Kovács Viktória harmadikos tanuló így válaszolt:

Szerintem minél színesebb egy smink, annál jobb. Én inkább a meleg színek felé hajlok, de nagyon tetszenek a hidegebb, főleg kék színek is. Hogy mennyire gyakorlom a sminkelést? Ez attól függ, hogy mennyire vagyok motivált a sminkeléshez. Általában heti 4-5 alkalommal próbálok ki új dolgokat.

Hírdetés

Köszönöm a gratulációt. Hát nekem úgymond már a kezemben van a sminkelés, ezért nem volt annyira nehéz elkészíteni a sminkeket. Azt hiszem, 2-3 óra alatt kész is volt. Bár vannak olyan munkáim is, amiket több mint 5-6 órát is készítek.

Egy mostani munkám nagyon eltér a stílusomtól. Inkább az egyszerűség híve vagyok, de ott egy tájképet próbáltam az arcomra varázsolni. Szerintem nagyon jó lett, de mivel a legnagyobb kritikusom saját magam vagyok, ezért még sok hibát látok benne. Mint mindenben, ebben is csak javulni fogok a gyakorlással.

Már régóta az az álmom hogy sminkes legyek. Alapiskolán nem sok lehetőségem volt, de a Szabó Gyula szakközépiskola nagyon sok lehetőséget nyújtott nekem, amit persze ki is használtam és itt fejlődtem a legtöbbet.

Legnagyobb álmom pedig, hogy egyszer elismert sminkes legyek. Bár még annyira nem voltam felfedezve, azért remélem, egyszer teljesül ez az álmom is.

A fantázia smink kategóriában 3. helyezést elért Szakács Rebeka negyedikes tanuló a következőképpen felelt kérdéseinkre:

A nekem leginkább tetsző arcon visszatükröződő színvilág sok mindentől függ. Ha kreatív vagy estélyi sminkeket készítek magamon, bármilyen szín szóba jöhet, főleg az élénk színek. Hiszen minél feltűnőbb, annál jobb és szebb. Mikor vendégeket sminkelek, inkább a barnás, természetesebb színeket használom, persze a vendég kérését is figyelembe veszem.

Leggyakrabban akkor sminkelek, ha ihletet kapok, vagy egyszerűen úgy érzem. Általában, akkor sikerül a legjobban, amikor nagyon sok ötletem és kedvem van hozzá, hiszen nem mindig van elég idegzetem és energiám 5-6 órát sminkelni.

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt. A jégkirálynős smink, azért volt kihívás számomra, mert most készítettem először modellen kreatív sminket. Nagyon hálás vagyok a modellemnek, mivel nagyon együttműködő volt és türelmes, ami sokat számít.

A kedvencem mindenképp a karácsonyi Grinches smink volt, viszont a “Szomorú Valentin” és a robotos smink is nagy kedvenc.

Már alapiskolában eldöntöttem, hogy kozmetikus és sminkes szeretnék lenni, viszont középiskolában kezdett inkább a sminkelés felé húzni a szívem. Már kiskoromban is szerettem anyukám sminkjeivel festegetni magam. A közeljövőben mindenképp fejleszteni szeretném magam. Legnagyobb álmom pedig, hogy film maszkmesterként dolgozhassak, viszont ezek a képzések nagyon drágák és csak külföldön elérhetőek.

 

Köszönjük a beszélgetést. A nagyszerű eredményhez, a kitartó munkához és felkészüléshez szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy álmaitok valóra váljanak.

A szakközépiskola pedagógusai a Körkép.sk segítségével is köszönetét szeretnék kifejezni minden résztvevőnek, hiszen a személyes jelenlét nélküli versenyben becsületesen helyt álltak.  A diákok kitartó és precíz munkáját a szakmai zsűri is elismerte, sőt kiválónak értékelte. Továbbá köszönet illeti a mesternőket a diákok felkészítéséért, Kún Fruzsi sminkest a sok jó tanácsért, Soós Lacát a nagyszerű fotókért, valamint az iskola vezetőségének a támogatásért.

Laky Erzsébet

Fotók: Klőr Levente


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »