Balesetet szenvedett Ian McKellen, kórházba kellett szállítani

Balesetet szenvedett Ian McKellen, kórházba kellett szállítani

A londoni West End egyik színházában, előadás közben érte a baleset a 85 éves színészt: leesett a színpadról. Orvosai szerint azonban jól van, hamarosan teljesen rendbe jön.

Ian McKellen a Noel Coward színházban játszotta a Player Kings című darabot, mikor egy jelenet közben leesett a színpadról. Az előadás abbamaradt. A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították. A színház szóvivője elmondta: orvosai szerint a színész hamarosan teljesen talpra áll. „Ian jó hangulatban van” – fűzte hozzá. – Várhatóan szerdán tér vissza a színpadra a darab egy matinéelőadására.

A Player Kings április óta látható a West End-i színházban. A darabot Shakespeare IV. Henrik című drámája nyomán állította színpadra az új adaptációt író Robert Icke.

A Falstaffot alakító Ian McKellen éppen a wales-i herceggel és Henry Percyvel csatázott, amikor lesett a színpadról. Az egész olyan gyorsan történt, hogy sokan azt gondolták, ez is az előadás része, de mivel McKellen fájdalmasan segítségért kiáltott, a stáb nyomban hozzá sietett. A lámpákat felgyújtották, és kiürítették a nézőteret.

Hírdetés

A színház szóvivője a nézőtéren ülő két orvosnak külön köszönetet mondott segítségéért.

Ian McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott, láthatta a közönség III. Richardént, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is.

A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógia Gandalfjanként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség. De játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.

Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondani a Duke of York színházban, mert a vonatjához rohanva megsérült a lába. De nem hagyta cserben a közönséget, a színpadon ülve válaszolt a kérdéseikre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »