Baleset érte Orbán stuttgarti konvoját, egy rendőr meghalt

Baleset érte Orbán stuttgarti konvoját, egy rendőr meghalt

Súlyos baleset érte Orbán Viktor stuttgarti konvoját. A miniszterelnök a repülőtérre tartott, amikor a kíséretéhez tartozó két motoros rendőr összeütközött egy autóval. A balesetben egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsérült – számolt be Bild német lap nyomán az Index.

A baleset 11 óra 15 perc körül történt, a stuttgarti Degerloch városrészben lévő Albplatzon. A jelenlegi információk szerint a balesetet egy 69 éves nő okozta, aki figyelmen kívül hagyta az elnöki autókonvojnak kijelölt útzárat, és áthajtott rajta. A tilos jelzés ellenére kanyarodott balra, majd elütött egy 61 éves motoros rendőrt, aki Orbán Viktor autóját kísérte.

Hírdetés

Az ütközés következtében a rendőrmotor nekicsapódott egy másik kísérő rendőrmotorosnak. A balesetben mindkét rendőr súlyosan megsérült, a 61 éves rendőr később a kórházban életét vesztette.

Markus Eisenbraun stuttgarti rendőrfőkapitány a lapnak úgy nyilatkozott: „az egész stuttgarti rendőrséget mélységesen megdöbbentette a kollégáikat ért baleset”.

Orbán Viktor előző este a stuttgarti stadionban nézte végig a magyar válogatott Skócia elleni meccsét. A miniszterelnök a baleset után pár órával már Rómából jelentkezett Facebookon, ahol Giorgia Meloni olasz kormányfővel tárgyalt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »