Balatoni Katalin: a nemzeti nevelés fontos eleme a népi játék

Balatoni Katalin: a nemzeti nevelés fontos eleme a népi játék

A magyar kultúrában fontos szerepe van a népi játéknak, amely sokszínűsége révén a nemzeti nevelésben is jelentős szerepet játszik – közölte a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Balatoni Katalin elmondta, hogy a magyar népi játék napját hat esztendeje rendezik meg kezdeményezésére október 9-én azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a népi játék jelentőségére és a köznevelési alkalmazásának lehetőségeire.

Hírdetés

Az idei rendezvénysorozat vasárnap kezdődött, Felvidéken, Baján, Debrecenben, Budapesten voltak rendezvények óvodákban, iskolákban, és családok is csatlakoztak a programhoz, amely egész héten át tart – tette hozzá. A programsorozatra mintegy 100 család és 800 intézmény regisztrált a Kárpát-medencéből – tette hozzá.

Balatoni Katalin elmondta: a rendezvényt követően a résztvevők videókat tölthetnek fel a közösségi médiafelületre népi játékaikról, melyeket előzőleg – az évente hat-hat játékkal bővülő – nepijateknapja.hu felületen ismerhettek meg.

MTI

The post Balatoni Katalin: a nemzeti nevelés fontos eleme a népi játék appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »