Bajban lévő magyar családnak vitt segítséget a Betyársereg (+VIDEÓ)

Kétszer ad, ki gyorsan ad – tartja a közmondás. Különösen igaz ez akkor, ha egy rászoruló családon kell segíteni. A közösségi médiában elterjedt videót látva, melyen egy háromgyerekes apuka kért segítséget, a Betyársereg Budapesti Klánja nem tétlenkedett, a helyszínre sietett, hogy ezúttal nem a kiilleszkedett életmódot folytatókat elrettentő jelenlétével, hanem tartós élelmiszerrel, ruhával és készpénzzel segítsen.

Hírdetés

A három gyermekét egy Debrecen melletti kis tanyán egyedül nevelő édesapa nemrég nehéz helyzetbe került. Egészségi állapota megromlott, három lábujját amputálni kellett. Az édesanya kikerült a családból, így őrá maradt a három gyermek nevelése, etetése, ruháztatása. A rokonság segített, ahogy tudott, ám ez sem volt elég mindenre. A férfi végső menedékként a közösségi médián keresztül kért segítséget maga és családja számára. A Betyársereghez is eljutott a videó, budapesti tagjaink egyből elindultak, hogy vigyék a legszükségesebbeket.

Mint a helyszínen a beszélgetés közben kiderült, másokhoz is eljutott a felhívás, ám némiképp eltérő lehetőséget láttak benne. Az édesapa elmondta, hogy voltak, akik visszaéltek a közösségi médiába kikerült fényképekkel, felvételekkel, és azokat felhasználva gyűjtöttek, ám az adomány őhozzájuk nem érkezett meg… A Betyársereg tagjai viszont személyesen mentek el és adták át, amit összeadtak: tartós élelmiszert, ruházatot, egy hűtőszekrényt és némi készpénzt. A családfő hálás volt a segítségért, reméljük, hamarosan egyenesbe jön az életük.

Magyar Jelen


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »