Bach Mindenkinek – Pannonhalmán is

Bach Mindenkinek – Pannonhalmán is

A Bach Mindenkinek Fesztivál keretein belül március 16–31. között mintegy 100 településen 200 programmal, valamint számos tematikus sorozattal készülnek a szervezők és művészek, az „utazó Bach-nagykövetek” határon túli koncertkörútjai pedig áprilistól egészen az advent kezdetéig tartanak majd. A programsorozathoz immár hagyományosan a Pannanonhalmi Főapátság is csatlakozott.

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertesse a zenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét. A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programként kezdődött, amely a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával mára a Kárpát-medencén is túlmutató fesztivállá nőtte ki magát, mintegy 71 település részvételével, melyhez évek óta a Pannonhalmi Főapátság is örömmel csatlakozik Kiss Zsolt részvételével.

Pannonhalmán március 23-án, 17 órakor várják az érdeklődőket a Szent Márton-bazilikába, ahol Dankos Attila, a veszprémi főszékesegyház orgonistája, valamint Kiss Zsolt szólaltatja majd meg a mester műveit.

Hírdetés

A koncertre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött (amire IDE kattintva van lehetőség), illetve a fesztivál ideje alatt a szervezők adományokat is gyűjtenek: a Bethesda Kórház Alapítvány javára ITT adományozhatunk.

Bővebb információ a programsorozatról ITT található.

Forrás és fotó: Bach Mindenkinek Fesztivál/Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »