Babát szoptató „férfi”-szobor is van a dániai gendermúzeumban

Babát szoptató „férfi”-szobor is van a dániai gendermúzeumban

Az aarhusi Nők Múzeumát átnevezték Gender Múzeumra – írta meg a Visit Aarhus.com. Több mint 30 évvel ezelőtt hozták létre a múzeumot, egy olyan korban, amikor a nők kultúrája és történelme messze alulértékelt volt. Azóta sok minden változott a nemek közötti viszonyban. Sőt, a férfiak szerepe és funkciója a társadalomban is jelentősen megváltozott – indokolták meg a múzeum nevének megváltoztatását.

Ebben a múzeumban fel lehet fedezni a nemek kultúrtörténetét, a szexuális nevelés történetét, valamint azt is, hogy mit jelent a társadalom számára a gender.

Egy külön gyermekekről szóló kiállítás is megtalálható a múzeumban.

A kiállítás azt mutatja be, hogy milyen volt gyereknek lenni az elmúlt 150 évben. Lehet választani 28 különböző gyermek közül, és megtudhatjuk, hogyan éltek, dolgoztak és mit csináltak szabadidejükben.

Hírdetés

A múzeumban helyet kapott többek között egy babát szoptató férfi szobra is, melyet még még tavaly avattak fel, és még a dánok körében is vitát váltott ki – írja az Underholdning TV2 nyomán a Mandiner.

A Museum in Aarhus, Denmark has been renamed from ‘Women’s Museum’ to ‘Gender Museum Denmark’ and has created a statue of a Man breastfeeding a baby as a symbol of the ‘hybrid of the masculine and feminine’ in todays modern society.

Source: Berlingske Magazine pic.twitter.com/OE9rledElP

— Oli London (@OliLondonTV) April 21, 2023

Eközben Amerikában:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »