Azt is megnézték Weinstein tárgyalásán, valóban degenerált-e még a "férfiassága" is – és igen, az

Azt is megnézték Weinstein tárgyalásán, valóban degenerált-e még a "férfiassága" is – és igen, az

Donna Rotunno, a nemi erőszak és szexuális bántalmazás (sexual assault) miatt elítélt Harvey Weinstein ügyvédje a Daily Mailnek adott exkluzív interjúban azt mondta, hogy komolyan aggódik ügyfele egészségéért, és tagadta, hogy a járókeret valamiféle színpadi kellék lett volna, amit csak a szimpátia felébresztése miatt használt a zsidó producer. Ügyfele 67 éves, két kiskorú gyermeke van, akikkel szoros kapcsolatban van, és már a neki kinéző, meglehetősen hosszú büntetés (29 év a maximum, amit kaphat) is rendkívül elkeserítő a gyerekek szempontjából – tolmácsolja szavait együttérzően az Index.

Az ügyvéd elsősorban azért "dühös", mert Weinsteint az ítélethozatalig sem engedik már haza, és a híres-hírhedt Rikers Island börtön nemi erőszaktevőknek fenntartott részlegén fogják fogva tartani – amint kiengedik a kórházból, ahová a tárgyalóteremből vitték magas vérnyomása és szívritmuszavara miatti rosszullétét követően.

Hírdetés

Rotunno első számú kifogása a járókeret elvétele, amit a börtönbe nem vihet be magával, mert fegyverként lehet használni. A járókeret helyett kerekesszék jut majd Weinsteinnek, ami Rotunno

szerint pont annyira megalázó, mint a védence meztelen testéről készült képek bemutatása volt a tárgyalás során.

Azért volt erre szükség, mert az egyik áldozat, Jessica Mann szerint Weinstein nemi szerve deformált, szinte hiányzik, teste heges. A fotók Mann szavahihetőségét igazolták.

A Miramax stúdió alapítóját több mint 80 nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket, ugyan többükkel 2019 decemberében megegyezett, de ezzel csak a polgári peres eljárás szűnt meg, a büntetőpert nem sikerült kivédeni. A rengeteg vád ellenére büntetőjogi eljárás csak néhány áldozat miatt indult. A New York-i perben Weinsteint egy rendbeli nemi erőszak (2013-as eset, egy akkor még karrierje elején álló színésznő, Jessica Mann vádja) és egy rendbeli orális szexre való kényszerítés (ennek Mimi Haleyi 2006-ban esett áldozatául) mellett három további vádpontot emeltek ellene. Ez az esküdteknek is nagy fejtörést okozott, a vitájuk négy napja leginkább azzal telt el, hogy értelmezni próbálták, egészen pontosan mivel is vádolják az egykori filmmogult.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »