Azért verték agyon az izraeli turistát a tiszakécskei drogos cigányok, mert tudni akarták, milyen érzés ölni

Életfogytiglani fegyház, illetve legfeljebb húsz év vár a büntetett előéletű kocséri és lakitelki férfiakra, akik a vád szerint tavaly áprilisban Tiszakécskén brutálisan agyonvertek egy izraeli turistát – áldozatukat ráadásul nem értékei miatt ölték meg, a támadókat "kegyetlen kíváncsiság hajtotta".

Az Ofir Gross nevű 40 éves izraeli férfi világutazó volt, 2016 márciusában azért jött Magyarországra, hogy felkutassa helyi rokonait. A "beosztó életmódot" folytató turista április közepéig Kecskeméten szállt meg, utolsó napjait viszont már Tiszakécskén – alkalmi szállásokon vagy a szabad ég alatt éjszakázva – töltötte.

Az idegen feltűnt a helyieknek, és a szintén napról napra élő, Tiszakécskén alkalmi munkákat vállaló vádlottaknak is: az elsőrendű vádlott, az idősebb, 22 éves férfi ekkoriban egy romos házban húzta meg magát, és már eltervezte, hogy az épületbe csalja, majd kifosztja a gyanútlan turistát.

Április 21-én este akcióba lépett: a romházban szállást kínált Ofirnak, aki elfogadta az ajánlatot, és hálózsákjába bújva aludni tért.

Az elsőrendű vádlott ekkor odahívta 20 éves barátját, és az alvó fölött tanakodva megbeszélték, mit is kellene tenni. Az idősebb férfi döntötte el: nemcsak kifosztják, de meg is ölik az izraeli férfit, egyszerűen azért, mert ő már régóta tudni szerette volna, milyen érzés ölni.

Hírdetés

Az áldozatot ezután kövekkel, tégladarabokkal kezdték dobálni, először távolról, majd egyre közelebbről. A gyenge fizikumú férfi felébredt, de mire ki tudta szabadítani karját a lecipzárazott hálózsákból, elájult a fejét ért dobásoktól.

Támadói már azt hitték, halott, de az áldozat később megmozdult: az idősebb férfi ekkor fejbe rúgta a turistát, aki ebbe belehalt.

Az áldozat testét törmelékekkel fedték be, előtte azonban ki is fosztották: háromezer forintot, húsz dollárt, két mobilt és egy ósdi laptopot vettek el tőle. A zsákmányból végül csak egy mobilt tudtak eladni, így a bűncselekményből alig tízezer forintnyi hasznuk származott.

A két vádlott drogot is fogyasztott: elfogásukkor szintetikus kábítószert találtak náluk, és bár a vádiratban nem szerepel, nem kizárt, hogy a gyilkosság előtt is drogozhattak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a két férfival szemben. Az elsőrendű vádlott esetében tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kérnek, míg a a másodrendű vádlottnál határozott idejű, de legkevesebb 20 évig tartó fegyházbüntetést indítványoztak. Az ügyben a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Origó nyomán)

Korábban írtuk: Drogos cigányok ölték meg az izraeli "emigránst" – a zsidók pedig minket mocskolnak miatta


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »