Az ukrajnai menekülteket segíti Komárom is

Az ukrajnai menekülteket segíti Komárom is

Legfőképpen nem romlandó, tartós élelmiszerekre lenne szükség, amelyet a városi rendőrség épületében adhatnak le a polgárok.

Komárom város az elmúlt napokban több módon igyekezett megszervezni a segítséget az ukrajnai harcok miatt nehéz helyzetbe jutott családoknak, a háború elől menekülőknek. Több lakos, civil szervezet és vállalkozó jelezte segítő szándékát. Fontos, hogy jól szervezett legyen a segítség, hogy a legszükségesebb helyre kerüljenek az adományok és az olyan csomagok, amire a legnagyobb szükség van“ – közölte Keszegh Béla (független) polgármester.

Hírdetés

Már mérlegelik annak lehetőségét is, hogy miként tudna a város a menekülő családoknak menedéket biztosítani szükség esetén. A Városok Unióján belül a városok polgármesterei folyamatosan egyeztetnek, de más szervezetek is keresik az együttműködés és a közös cselekvés lehetőségeit.

Jelenleg leginkább az élelmiszerhiány jelenti a legégetőbb gondot bizonyos országrészekben, mivel akadozik az utánpótlás és pánikszerűen zajlik a felvásárlás. A város célirányosan szeretné eljuttani az élelmiszercsomagokat az érintettekhez.

A segíteni szándékozók a városi rendőrség épületében adhatják le az adományaikat a hét minden napján, 24 órában. Legfőképpen nem romlandó, tartós élelmiszerekre lenne szükség, amelyek könnyen elkészíthetők és fogyaszthatók (például pástétomok, instant levesek, konzervek, kekszek stb.). Már jelentkeztek fuvarozók, akik készek segíteni, és célba juttatni az adományokat. A további felajánlásokat az [email protected] e-mail címen lehet jelezni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »