Az SaS nem támogatja a Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli ülés megnyitását

Az SaS nem támogatja a Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés megnyitását, amelyen Robert Fico pártja egyes bűnüldöző szervek felelősségre vonásáról szóló határozatot akar elfogadtatni. Az SaS szerint a bűnüldöző szervek elleni újabb támadásról és megfélemlítési kísérletről van szó, mert a Smer-SD akadályozni akarja az igazságszolgáltatást.

– jelentette ki Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője.

Bízik benne, hogy az ülés megnyitásának támogatásáról nem született megállapodás Boris Kollár (Sme rodina) házelnök és Fico között, Igor Matovič (OĽaNO) hallgatólagos beleegyezésével.

Hírdetés

Baránik emlékeztetett az előző kormányok botrányaira és kijelentette, Fico hazudik az ellene és a párttársai ellen indított büntetőeljárás ügyében.

Kollár a héten közölte, hogy a Sme rodina támogatni fogja az ülés megnyitását. „Meglátjuk az ülésen elhangzottak alapján, hogy támogatjuk-e majd a határozatot. Az ülés megnyitását biztosan megszavazzuk, nem fogjuk blokkolni” – jelentette ki Kollár.

Robert Fico a jogállam leépítésére és a bűnüldöző szervek praktikáira hivatkozta kezdeményezte a rendkívüli ülést, és egyes nyomozók, ügyészek és bírók felelősségre vonását követeli „azért, amit művelnek”.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »