Az SaS a választási programok csatájára hívta ki a Smert

Az SaS a választási programok csatájára hívta ki a Smert

A választási programok csatájára hívta ki az SaS a Smer-SD-t, Robert Fico pártelnököt arra kéri, jelöljön ki egy szakértői csapatot, amely ütközteti a programokat az SaS szakértőivel. Az SaS egyúttal bírálta Ficót, amiért kijelentéseivel felkorbácsolja a társadalmat, és mert a választási eredmények meghamisításával kapcsolatos kijelentéseket tesz.

„Felszólítom Robert Ficót, hogy fogadja el kihívásunkat a pártprogramok ütköztetésére, hiszen program nélkül nem lehet kormányozni” – mondta Richard Sulík, az SaS elnöke. „Fogadja el a kihívásunkat, hogy kiderüljön, kinek van jobb programja az ország irányítására és az EU-hoz való felzárkózásra” – tette hozzá.

Hírdetés

Sulík felszólította a többi demokratikus pártot, hogy ítéljék el Fico összeesküvés-elméleteit a választási eredmények manipulálásáról. Rámutatott, hogy az összes párt jelölheti saját embereit a választási bizottságokba. Mária Kolíková, az SaS képviselője szerint Fico választási csalással kapcsolatos kijelentéseivel a bűnüldöző szerveknek kellene foglalkozniuk, mert kimerítik a rémhírterjesztés fogalmát.

Az SaS rámutatott, Fico a NATO-t és Zuzana Čaputová államfőt is folyamatosan támadja, vádaskodásai rendkívül károsak és felkorbácsolják a kedélyeket a társadalomban. Sulík szerint álságosak Fico azzal kapcsolatos kijelentései is, hogy minél hamarabb békére van szükség Ukrajnában, mert egyáltalán nem mindegy, ki kerül ki győztesen a háborús konfliktusból. „Szlovákiának elemi érdeke, hogy ne Oroszország győzzön” – zárta Sulík.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »