Az Országút folyóirat díjazza legolvasottabb szerzőit

Az Országút folyóirat díjazza legolvasottabb szerzőit

Döme Barbara író, Korzenszky Richárd bencés szerzetes, pedagógus és Lackfi János költő kapja az Országút folyóirat irodalmi díjait.

A folyóirat legolvasottabb szerzőinek járó díjakat első alkalommal ítélték oda, az átadó ünnepség január 17-én lesz az Országút fővárosi székházában – mondta Szerdahelyi Csongor főszerkesztő csütörtökön az MTI-nek.

Mint kifejtette, vers kategóriában Lackfi János, a prózai szerzők közül Döme Barbara, a publicisták részéről pedig Korzenszky Richárd veheti át a folyóirat irodalmi díjait, amely oklevéllel és pénzjutalommal jár.

„A díjakat a lap szerkesztőbizottsága és szerkesztői ítélik oda az olvasottság alapján. Az Országút nyomtatott formában és online egyaránt megjelenik, a díjazottak kapták az olvasóktól a legtöbb like-ot az interneten. A három alkotó rendszeresen publikál nálunk” – közölte a főszerkesztő.

Hírdetés

Szerdahelyi Csongor felidézte, hogy az Országút első száma 2020 februárjában jelent meg. A folyóirat második születésnapja alkalmából megjelenik egy négyszáz oldalas antológia, amelyet a hétfői díjátadón mutatnak be. A kötetben természetesen Lackfi János, Döme Barbara és Korzenszky Richárd korábbi írásai is szerepelnek.

A művészet, a tudomány és a közélet aktualitásaival, hagyományaival foglalkozó, nemzeti konzervatív értékrendet követő Országút print változata kéthetente jelenik meg a Magyar Szemle Alapítvány kiadásában.

A szerkesztőbizottság elnöke Farkas Ádám, tagja Gazsó L. Ferenc, Kodolányi Gyula, Mezey Katalin, Orosz István és Zelnik József. Az Országút felelős kiadója Entz Géza.

(mti/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »