Az országos rendőrfőnök vizsgálatot rendelt el Danko jelzőlámpás balesete miatt

Az országos rendőrfőnök vizsgálatot rendelt el Danko jelzőlámpás balesete miatt

Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el az Andrej Danko (SNS) házelnök múlt heti autóbalesete kapcsán eljáró rendőrök esetében. Kiderült ugyanis, hogy Danko nem csak hogy elhagyta a baleset helyszínét, de alkoholtesztet is csak másnap, 15 órával az eset után végzett. Az ellenzék már feni a kését Dankora, aki épp a hétvégén jelentette be, hogy indulna az elnökválasztáson.

A rendőrség eljárását Danko kapcsán az ellenzék élesen kritizálta. Úgy vélik, hogy 15 órával a baleset után az alkoholszondán túl vérvizsgálatot is el kellett volna rendelniük.

Hétfőn a rendőrség hivatalos facebook-oldalán közölte, hogy a házelnök a múlt csütörtökön, késő este 23:30-kor szenvedett balesetet a a főváros Pozsonyhidegkút városrészében, amikoris megcsúszott és gépkocsijával egy jelzőlámpának ütközött. A rendőrök kiérkezésekor azonban már sem a sofőr (Danko) sem az autó nem volt sehol.

közölte a rendőrség.

Az emberi test 15 óra alatt több ezreléknyi véralkohol szintet is le tud dolgozni, így jogos a kérdés, hogy Danko miért hagyta el a helyszínt.

Hírdetés

Maga a házelnök egy hétvégi vitaműsorban kijelentette, azért ment haza a baleset után, mert úgy gondolta, hogy 3900 eurónál kisebb károkozás történt, ezért nem kell hívnia a rendőrséget, illetve mert „kezelni akarta” a baleset során elszenvedett sérüléseit.

Az ügyben a rendőrség közérdeket szolgáló berendezés üzemelésében tett kár miatt indított büntetőeljárást.

Az ellenzék a parlament védelmi-biztonsági bizottságának mai ülésén arra akar választ kapni, hogy a rendőrség miért nem fújatta meg Dankot rögtön a baleset után. A kérdés azért érdekes, mert elvileg Danko aznap este elkerülte a rendőröket, így alkalom sem volt rá. Ugyanakkor az dolog ilyen megvilágítása jól jön az ellenzéknek, amely szerint a kormány leépíti az igazságszolgáltatást, és amely csütörtökön újabb nagyszabású tüntetést szervez a szlovákiai nagyvárosokba.

Matúš Šutaj Eštok (HLAS) belügyminiszter kedden azt állította, hogy a politikusok közül senki sem avatkozott be Danko baleseti ügyébe.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »