Az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég

Várható időjárás hétfő éjfélig: az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti harmadban ezzel szemben kevésbé felhős területek is lesznek, hétfőn viszont már ott is legfeljebb rövid időszakokra bukkanhat elő a nap.

Hétfő késő délutántól északnyugat felől átmenetileg határozottan csökkenni kezd a felhőzet, akkor az Északnyugat-Dunántúlon rövid időre már kisüthet a nap. Ismétlődő, változó intenzitású esőre az ország délnyugati részén kell készülni, és hétfőn napközben is elsősorban a déli, délnyugati megyékben lehet gyenge eső, másutt kisebb a csapadék esélye.
   
Az északkeleti, keleti szél éjszaka inkább már csak a Nyugat-Dunántúlon, hétfőn pedig az Észak-Dunántúlon lesz élénk, és északnyugatira fordul. Sopronnál akár erős lökések is előfordulhatnak.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti határvidéken előfordulhat gyenge légköri fagy.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti határnál 16, 17 fok is lehet, míg a csapadékos délnyugati részeken 10 fok alatt maradhat a maximum.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »