Az oroszok bejelentették Liszicsanszk elfoglalását, a csecsenek ünnepelnek

Az oroszok bejelentették Liszicsanszk elfoglalását, a csecsenek ünnepelnek

Csecsen és orosz zászlók lengenek a luhanszki régió utolsó ukrán bástyájának számító Liszicsanszkban. A csecsen vezér azt állítja, hogy a város mostanra orosz ellenőrzés alá került. Ramzan Kadirov szombaton jelentette be, hogy elfoglalták a százezres várost.

“Igen, a város teljesen az ellenőrzésünk alatt áll, a tisztítási művelet folyamatban van” – fogalmazott a csecsen különleges erők parancsnoka, Zamid Csalaev.

Az ukrán hadsereg nem ismerte el, hogy a 100 ezres település orosz kézre került volna. Azt állítják, hogy a peremvidékeken továbbra is heves harcok folytak.

Az Ukrán Nemzeti Gárda szóvivője szerint a várost NEM vették körül, és továbbra is az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll.

Hírdetés

Közben az ukrán fegyveres erők megosztottak egy felvételt, amelyen állításuk szerint egy robbanás látható a kelet-ukrajnai orosz hadsereg raktáraiban. A pontos helyszínt és időpontot azonban nem tudatták.

Északon és délen is folytatódtak az orosz rakétatámadások.

Az orosz védelmi minisztérium állítása szerint öt ukrán parancsnoki állást semmisítettek meg a donbászi régióban és Mikolajiv térségében, valamint három lőszerraktárat Zaporizzsja régióban és egy ukrán fegyvertelepet Harkivban.

A robbanások egy nappal azután történtek, hogy Odesszában egy lakóházra mértek csapást az orosz sereg, amelyben legalább 21 ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz hadsereg szándékosan támad civileket, a Kreml ezt tagadja.

euronews.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »