Az orosz titkosszolgálat a bankrendszer bedöntésétől tart

Az FSZB azt állítja pénteki közleményében, hogy külföldi titkosszolgálatok az ukrán BlazingFast tárhelyszolgáltató hollandiai szerverein keresztül akarják hekkertámadásokkal bedönteni az orosz bankrendszert jövő hétfőn. Minderről álhíreket terjesztenek majd a közösségi médiában és SMS-eket küldenek majd szét a világban, hogy bankpánikot idézzenek elő, írja a TASS állami hírügynökség.

Az orosz titkosszolgálat közölte, hogy több városban készülnek támadásra a meg nem nevezett külföldi szervek. Az FSZB állítja, hogy minden óvintézkedést megtesz, hogy megvédje az orosz gazdaságot és adatait, a tervezett akcióról pedig jelentést készítenek.

Hírdetés

Anton Onoprijcsuk, a BlazingFast elnöke az AFP-nek azt mondta, hogy cége a kibertámadások ellen dolgozik, nem azokért. A Deutsche Welle szerint Onoprijcsuk azt is közölte, hogy sem hozzá, sem a cégéhez nem érkezett megkeresés az orosz államtól vagy az FSZB-től.

Az elmúlt hónapokban több hír is megjelent arról, hogy éppen Moszkva parancsára hekkeltek meg több rendszert orosz szolgálatok. Az FBI az amerikai elnökválasztások előtt közölte, hogy a választási rendszert Oroszországból támadták meg, míg a Demokrata Párt belső levelezését is az ország hekkerei szerezték meg.

Az orosz tőzsdét egyébként nem rázta meg a hír, így is rekord közeli 2120-25 pont körül teljesít a MICEX.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »