Az olimpia szombati programja: Egyesült Államok–Kanada hokimeccs, NHL-játékosok nélkül

Az olimpia szombati programja: Egyesült Államok–Kanada hokimeccs, NHL-játékosok nélkül

Hat számban avatnak bajnokot a téli olimpia szombati versenynapján. A leglátványosabbnak talán a síugrók döntője ígérkezik, a selejtezőben két norvég ugrott a legjobban. Amúgy is nagy napjuk lehet a norvégoknak.

Marius Lindvik és Halvor Egner Granerud ugrott a legjobban a selejtezőben, a normál sáncon győztes japán, Kobajasi Rjuju csak a kilencedik lett.

Gyorskorcsolyában a férfi 500 méteren osztanak aranyat, a 11. párban fut majd a norvég címvédő, Lorentzen. Megrendezik a női csapatverseny negyeddöntőjét, a norvégoknak jutottak a nagy favorit hollandok.

Hírdetés

Megkezdődik a jégtáncosok versenye a rövidprogrammal, Svéd-norvég csatát ígér a női sífutásban a mindig nagyon látványos 4×5 kilométeres váltó. Sílövészetben a férfiak a 10 km-es sprinttávon versenyeznek.

Véget ér a szkeleton női egyéni versenye, az első két futam után meglepetésre az ausztrál Jaclyn Narracott vezet a két német előtt.

A férfi jégkorontorna programja: A csoport, 2. forduló: Kanada-Egyesült Államok 5.10, Németország-Kína 9.40, B csoport, 3. forduló: Orosz csapat-Csehország 14.10, Svájc-Dánia 14.10. Mennyivel másabb lenne ez az NHL sztárjaival…


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »