Az NNI ugyanazon cikkek alapján jelentette ki, hogy nincs Soros-terv, amelyek alapján a kormány azt mondja, hogy van

Az NNI ugyanazon cikkek alapján jelentette ki, hogy nincs Soros-terv, amelyek alapján a kormány azt mondja, hogy van

Miközben a kormányzati kommunikáció jó ideje másról sem szól, mint a veszélyes „Soros-tervről”, a rendőrség mégsem érzékel akkora kockázatot, hogy nyomozást indítson az ügyben – írja a Magyar Nemzet. Egy hónapig vizsgálták, hogy egyáltalán megkezdjenek-e egy eljárást, végül a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) arra jutott, hogy nincs szükség erre.

Emlékezetes, a jobbikos Mirkóczki Ádám fordult a rendőrséghez arra hivatkozva, hogy vezető fideszes politikusok és kormánytagok kijelentései alapján „Soros György a magyar állami szuverenitásra kiemelten veszélyes személy”. Ennek alátámasztására idézte – mások mellett – a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként tevékenykedő Németh Szilárdot vagy éppen a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját, Bakondi Györgyöt.

Sorra vette azokat a megnyilvánulásaikat, miszerint létezik az úgynevezett „Soros-terv”, amely károkat fog okozni hazánknak, illetve az olyan kijelentéseket, hogy „Soros Györgynek van egy veszélyes terve, amelynek megvalósításán egy kiterjedt nemzetközi hálózat dolgozik”. Meg is jelölt több bűncselekményt – így az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatását, vagy az alkotmányos rend elleni szervezkedést –, amelynek gyanúja szerinte mind felvetődik, legalábbis a kormánypárti nyilatkozatok alapján.

Az NNI azonban a feljelentést elutasította, a Magyar Nemzet birtokába került határozatban pontról pontra cáfolva, hogy a zsidó milliárdos ilyenekre készül. (Pontosabban a nyilvánosságnak szánt írásaiban nem közöl ilyesmit – a szerk.) Ezt pedig a fellelhető dokumentumokra, vagyis Soros publikációira, illetve a veszélyt hangoztató fideszes megszólalásokra alapozták.

Hírdetés

Az NNI álláspontja szerint Soros – a kormánypártok által mindig idézett írásaiban – a véleményét mondja el egy adott jelenség, konkrétan a migráció kapcsán, ez pedig „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”. Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem. Vizsgálták azt is, hogy Soros a migrációval összefüggésben buzdít-e másokat erőszakos vagy azzal fenyegető magatartásra, ám eddigi publikációi nem vetik fel ilyen típusú bűncselekmény gyanúját.

Emellett – mint a rendőrségi határozatból kiderül – Soros sem állítja, hogy akár az általa vezetett „Nyílt Társadalompolitikai Központ” (sic!), akár más szervezet azért jött volna létre, hogy Magyarország alkotmányos rendjét szándékosan, erőszakkal, vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa. A kormányhoz köthető nyilatkozatok „Magyarország elleni politikai célokat emlegetnek, amelyek a nyilatkozók véleményét, szubjektív következtetéseit tükrözik”.

Mirkóczki Ádám feljelentésében kitért arra is, hogy a már említett fideszes megszólalások szerint Sorosnak köze lehet magyarországi tömegzavargások szervezéséhez, vezetéséhez is, és a hazaárulás gyanúját is felvetette, amelynek lényege tulajdonképpen „Magyarország függetlenségének és területi épségének megsértése” lenne. Ugyanakkor az NNI ennek kapcsán sem érezte indokoltnak, hogy nyomozást kezdjen az ügyben.

A rendőrségi határozatból az is kiderül, hogy habár a nyomozók olvasták az ominózus fideszes és kormányzati megnyilvánulásokat, az érintettek közül senkit sem hallgattak meg arról, hogy állításait mire alapozta. Beszerezték Soros írásait is, de vele sem beszéltek szándékairól vagy elképzeléseiről. Kizárólag a feljelentőnek, Mirkóczki Ádámnak kellett megjelennie a rendőrségen, neki kellett volna közvetlen bizonyítékokkal alátámasztania például Németh Szilárd állításait.

A jobbikos politikus most a Magyar Nemzetnek azt mondta, a kormánynak és a Fidesz–KDNP-nek a saját nyomozó hatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudnak.

(MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »