Az NB I felvidéki magyar felfedezettje sosem mondana igent a szlovák válogatottságra

Az NB I felvidéki magyar felfedezettje sosem mondana igent a szlovák válogatottságra

A 2023–2024-es magyar labdarúgó NB I-es idény felfedezettje, Vajda Botond interjút adott a dehir.hu-n, amelyben jövőbeli terveiről, valamint a válogatottságról is beszélt.

Vajda Botond a tavaly nyári átigazolási időszakban a Diósgyőrt elhagyva a Debrecenhez szerződött, és a 20 esztendős játékos már az első idényében berobbant. A felvidéki Gömörhorkáról származó játékos 5 gólt és egy asszisztot jegyzett a mögöttünk hagyott szezonban.

A szimpatikus, hajtós játékáról és pimasz cseleiről ismert futballista első debreceni idényéről, megpróbáltatásairól és terveiről a Dehirnek adott exkluzív interjút.

Vajda Botond már fiatalon Kazincbarcikára került, majd Sajóvölgyén, Rozsnyón és végül Miskolcon pallérozódott.

A Diósgyőr volt az az állomás, ahol egészen hosszan, több utánpótlás csapatban, majd később a felnőtteknél is szerepeltem.

nyilatkozta a 20 éves játékos, akinek nem volt könnyű a családtól és a közösségétől való távollét.

„Mindig is családcentrikusak voltunk, ráadásul Gömörhorkán mindenki ismer mindenkit, ha hazamegyek, a mai napig rám köszönnek, beszélgetnek velem az emberek. A magyarok eleve összetartóak arrafelé, támogatnak, van egy-egy jó szavuk hozzám, így a megszokott közeg nélkül az eleje rendkívül nehéz volt nekem. Fel kellett nőnöm a feladathoz, de úgy voltam vele, a fociért megteszem. A DVTK remek lépcsőfoknak tűnt a karrieremben, így nem is gondolkoztam sokat, azonnal elfogadtam az ajánlatukat. Már 13 évesen egyedül kellett megállnom a helyemet a kollégiumban, de utólag úgy látom, ez is rengeteget adott ahhoz, aki most vagyok”

Vajda gyakorlatilag egy véletlen folytán került be a Diósgyőr felnőtt csapatába, és bár Dragan Vukmir megtartotta volna, Kuznyecov nem tartott rá igényt. Végül megkeresték a DVSC-től…

Hírdetés

A fiatal szabály és az alacsony kivásárlási ár is mellettem szólt, gondolom, a DVSC pedig kapva-kapott az alkalmon és leigazolt. Nem vállaltak nagyot, ha nem jön be az új fiú, maximum elmegy kölcsönbe. Aztán az edzőmeccsek jól alakultak és maradtam, aminek külön örülök. Nagyon szeretem Debrecent, remek a város és az emberek is kedvesek.

mondta Vajda, aki az NB I. felfedezettje lett.

A fiatal játékos elárulta, hosszú távú célja, hogy külföldön is kipróbálja magát, de úgy érzi, még mindig sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy komolyabb ligában is megállja a helyét.

Például ha egy másik magyar csapat több pénzt ajánlana, akkor se hagynám el a Lokit jelen helyzetemben. Itt ugyanis bíznak bennem, végre megkaptam a lehetőséget és nem lenne korrekt, ha országon belül váltanék, már csak a szurkolók miatt sem.

közölte a Debrecenhez lojális játékos, akit a válogatottságról is megkérdeztek, hisz akár a szlovák válogatottban is pályára léphetnek, ha meghívást kapna.

Nagy álmom válna valóra, ha felnőtt válogatottságig vinném, a legnagyobb kívánságom pedig egy világbajnoki szereplés lenne nemzeti színekben. De nem sokat tudok szlovákul, hiába tanultam az iskolában. Körülöttünk mindenki magyar volt, így elképzelhetetlen lenne számomra, hogy a szlovák nemzeti 11-et válasszam a magyar helyett. Sosem mondanék rájuk igent.

mondta Vajda Botond, aki családjának is szeretne bizonyítani.

A szüleim anno 80 kilométereket utaztak oda-vissza, hogy részt vehessek az edzéseken. Ha ők nincsenek, a környéken nem volt nagy csapat, így biztosan elkallódtam volna. Büszkék rám, szóval nem tehetem meg, hogy nem harcolok.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »