Az izraeli hadsereg kiterjeszti hadműveletét a Gázai övezet egészére

Az izraeli hadsereg kiterjeszti hadműveletét a Gázai övezet egészére

A közel két hónapja ostromzár alatt tartott Gázai-övezet egészére kiterjeszti hadműveletét az izraeli hadsereg – jelentette be vasárnap este Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője Tel-Avivban. A szóvivő bejelentette: a 2,3 millió lakosú palesztin enklávé déli részén folytatott hadműveletek „nem lesznek kevésbé erőteljesek” az északiaknál.

Az izraeli sajtó vasárnap arról számolt be, hogy izraeli csapatok a Gázai övezet déli részén is harcolnak és több lakónegyedben is kiköltözésre szólították fel a civileket. A térség északi részéből már százezrek menekültek az izraeli hadművelet elől délre. A helyi palesztin lakosok azt mondják, hogy már nincs hova menekülniük az elszigetelt övezetben.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg saját közlése szerint a harcok pénteki újrakezdése óta masszív légicsapásokat hajtottak végre a Gázai övezet déli részén. Izraeli források szerint a Hamász október 7-i izraeli támadásában 1200 embert öltek meg. Az ezt követően a Gázai övezetben indított bombázások majd az azutáni hadműveletek során, palesztin források szerint már több mint 15 500 embert ölt meg az izraeli hadsereg, jelentős részben gyerekeket. A gázai egészségügyi hatóságok szerint az izraeli hadműveletek során 41 ezren sebesültek meg és már 1,8 millióan voltak kénytelenek elmenekülni otthonaikból.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »