Az itt élő magyarok érdekeit csak a magyar párt tudja képviselni – Kovács Koppány a választásról

Az itt élő magyarok érdekeit csak a magyar párt tudja képviselni – Kovács Koppány a választásról

Néhány nap múlva parlamenti választások lesznek Szlovákiában. Nekünk, felvidéki magyaroknak létkérdés, hogy képviselőink bejussanak a törvényhozásba. Miért kell az urnákhoz járulni, mi a választások tétje? Erről kérdezünk tájainkon közismert, mértékadó embereket. Ezúttal Kovács Koppány énekes, a Rómeó Vérzik együttes frontemberének véleményére voltunk kíváncsiak.

Nagyon fontosnak tartom, hogy végre egy teljesen magyar párt kerüljön be a parlamentbe, hiszen a déli régiókat csak ők tudják képviselni. És az az igazság, hogy az az itt élő szlovákok számára is fontos lenne, hogy a Szövetségre szavazzanak, pontosan azért, mert ez a párt a déli régiókra koncentrál. Azt meg talán mondanom sem kell, hogy az itt élő magyarok érdekeit csak a magyar párt tudja képviselni, és ismerjük azt is, bármit is ígérnek a Szlovákiában lévő más pártok, akár a szlovák, akár a vegyes pártok, azok általában csak ígéretek maradnak.

Ha tetszik nekünk, ha nem, mondhatunk kígyót-békát a politikusokra, a politika mégis átszövi a mindennapi életünket, elég, ha csak az iskolákra, a kultúrára gondolunk” – sommázza véleményét.

Hírdetés

Koppány szerint érdemes mindig körülnézünk kicsiben, saját házunk táján, azokon a településeken, ahol magyar képviselet van. Konkrét példaként Somorját hozza fel, ahol a kulturális csoportok megkapnak minden támogatást. De Nagyszombat megyében, Berényi József és csapata is mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar rendezvények, fesztiválok támogatást kapjanak.

Hozzáteszi, neki, magánvállalkozóként sem mindegy, milyen magas lesz az adó, vagy a kötelező járulékok. S ezzel nagyon sokan vannak így a déli régióban. Ezért is lenne fontos az országos szintű magyar képviselet.

A nagylányom most fog szavazni először. Izgatottan várja, hogy az urnákhoz járuljon, mert ez is a felnőtté válásához tartozik. Nálunk a családban sosem volt kérdés, kire kell szavazni. A baráti társaságunk is olyan, hogy mind nagyjából azonos értékrendet, nézeteket vallunk, mindenki tudja, kire érdemes leadni a voksát”

– teszi hozzá, mintegy zárszóként.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »