Az iskolai szexuális nevelést szülői beleegyezéshez kötné Drucker, de az SNS korlátozó javaslatát elutasítja

Az iskolai szexuális nevelést szülői beleegyezéshez kötné Drucker, de az SNS korlátozó javaslatát elutasítja

Az iskolai szexuális nevelést szülői beleegyezéshez kötné Drucker, de az SNS korlátozó javaslatát elutasítja Török Máté2024. 10. 22., k – 16:03

Tomáš Drucker (Hlas) oktatásügyi miniszter arra számít, hogy az SNS visszavonja az iskolai szexuális nevelés korlátozását célzó javaslatát. Roman Michelko (SNS) képviselő szerint még tárgyalnak a kérdésről.

Drucker a parlament oktatási bizottságának ülésén hangsúlyozta, hogy minden kormánypárt a saját tárcáiért felel.

„Minden minisztériumnak megvan a minisztere. Ha egy koalíciós partner szeretne valamit vele megoldani, akkor megbeszélik és megegyeznek. Így természetesen arra számítok, hogy az SNS javaslatát visszavonják” – összegzett.

A bizottsági ülésen szó volt az iskolai tanterven kívüli tevékenységekre vonatkozó beleegyezés bevezetéséről is.

Hírdetés

Az oktatási tárca javaslata alapján a szülőket tájékoztatni kell a plusz aktivitásokról, és jóvá kell majd hagyniuk gyermekük számára. De ez nemcsak a szexuális nevelésre, hanem minden az oktatási programot meghaladó iskolai tevékenységre érvényes.

Michelko értékeli a szülői beleegyezés bevezetését.

Viera Kalmárová (PS) képviselő feleslegesnek tartja a tervet. Attól tart, hogy csak adminisztrációs problémákhoz vezet és félreértéseket okozhat az oktatási intézmények és szülők között.

„Már most is egyértelműek annak a szabályai, hogy a gyerekek azt tanulják, ami összhangban van a nevelés és oktatás alapelveivel” – fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy ha a szabályokat megszegik, akkor a tanfelügyelethez (ŠŠI) lehet fordulni. 

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »