Az idei Rozsnyói Vásár képeken

Az idei Rozsnyói Vásár képeken

A Rozsnyói Vásár idén szeptember 14–16-án került megrendezésre.

A háromnapos program keretében felléptek Az iskolatáskából című műsorukkal a rozsnyói iskolák diákjai. Láthattak folklórelőadást és koncerteket, ahol többek között műsort adtak a Gladiator, a Drišľak, a Horkýže Slíže, az Omega Revival, a Tarverp zenekar, a Retro Music Band, Bangó Maroš, a Farkaš Árpi & Roxerová Marieta Band. Ezen felül a gömöri tájszólásról hallhattak előadást, volt bányászati nap, festménykiállítás és nemzetközi labdarúgótorna is várta az érdeklődőket.

Michal Domik, Rozsnyó polgármestere megnyitó beszédében elmondta, hogy a rozsnyói vásár olyan, mint egy hagyományos szeptemberi piac, ami idén harmincnyolcadik alkalommal valósul meg. Az újkori történetében elsősorban a bányászathoz kötődik, de a hagyomány mélyebbre nyúlik a múltban, egészen a híres gömöri középkori vásárokig. Látogatók ezrei jönnek vásárolni, gasztronómiai különlegességeket kóstolva szórakozni és barátokkal találkozni – hangzott el.

Hírdetés

A 2023-as Rozsnyói Vásár a vásári zászló az Őrtoronyból való ünnepélyes leengedésével hivatalosan is megnyílt.

Bár esős időben indult az esemény, Rozsnyó főtéren a vásárosok ennek ellenére a különfélébb portékáikat kínálták standjaikon és a büfésátrak is sokféle finomsággal várták a látogatókat.

A szerző felvételei. 

(Máté Gyöngyi/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »