Az Evangélium 21 kortárs művészeti gyűjtemény mutatkozik be a debreceni MODEM-ben

Az Evangélium 21 kortárs művészeti gyűjtemény mutatkozik be a debreceni MODEM-ben

Az Evangélium 21 kortárs művészeti gyűjtemény alkotásai láthatók a debreceni MODEM – Modern és Kortárs Művészeti Központban augusztus elsejétől.

A szervezők közleménye szerint a november 7-ig nyitva tartó tárlaton Jézus Krisztus életét és útját 12 kortárs művész – Asztalos Zsolt, Bukta Imre, Csontó Lajos, Erhardt Miklós, Fátyol Viola, Gerber Pál, Fehér Márta, Imre Mariann, Lovas Ilona, Mátrai Erik, Richter Sára, Szelley Lellé – értelmezi alkotásain.

Mint írják, az Evangélium 21 kortárs művészeti gyűjtemény és kiállítás egy egyedülálló vállalkozás eredménye. Kovács Levente és felesége, Kovács-Szabó Tímea tematikus magángyűjteményt hoztak létre, amelynek célja az evangélium egységeinek jelenkorra reflektáló művészeti alkotásokkal való értelmezése és népszerűsítése.

Hírdetés

Az Evangélium 21 művészei számára a kiindulópontot a négy evangélium szövege jelentette. Ezek együttesen alkotják Jézus életének eseményeit, tanításait, mindazt, ami a kereszténység üzenetének alapjait adja. A jelenetek, tanítások, csodák, elmélkedések és a szenvedéstörténet összességét Kovács Levente 1+12 egységre osztotta, amelyek közül az alkotók szabadon választhattak, ki-ki érdeklődése és érintettsége szerint a hozzá legközelebb álló egységet – olvasható a modemart.hu oldalon.

Forrás: MTI

Fotó: modemart.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »