Az EU-elnökség során a magyar turizmus a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet

Az EU-elnökség során a magyar turizmus a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet

A magyar EU-elnökség kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar turizmus a nemzetközi figyelem középpontjába kerüljön, és bemutassa a fejlesztéseit az uniós tagállamoknak – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteki közleménye szerint Könnyid László vezérigazgató a budapesti Európa–Kína Turizmus Dialógus konferencián.

A héten kezdődött féléves időszak egyedülálló alkalom a belföldi úticélok népszerűsítésére, valamint arra is, hogy a közeli küldőpiacokból érkező vendégek érdeklődését felkeltsék – véli az MTÜ vezetője a közlemény szerint.

Hírdetés

Az esemény alkalmából a nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy Magyarország a világjárványt követően számos módon élénkítette a kínai beutazóforgalmat, 2022-höz képest csaknem háromszor több vendégéjszakát töltöttek el belföldön a távol-keleti országból érkező vendégek. Nagy Márton arra számít, hogy a két ország közti idegenforgalom lendülete nem csökken, így idén további emelkedés várható. A World Tourism Alliance főtitkára szerint a kínai vendégeknek az ár mellett egyre fontosabb szempont a biztonság, amikor külföldi úticélt választanak, az Európai Utazási Bizottság igazgatóságának elnöke pedig arról beszélt a budapesti rendezvényen, hogy a turizmust nemcsak a gazdasági fejlődés, hanem a béke eszközének is kell tekinteni – írták.

A közlemény szerint az MTÜ a magyar EU-elnökség ideje alatt a turisztikai szakpolitikai témák kormányzati felelőseként a magyar kormány nevében munkacsoporti egyeztetések, szakmai konferenciák házigazdája lesz, és elnököl abban a munkacsoportban, amely szakértői szinten vitatja meg a 27 tagállam az ágazatot érintő legfontosabb szabályozási kérdéseket.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »