Az EU bővítése stabilitást és biztonságot eredményezne

Az EU bővítése stabilitást és biztonságot eredményezne

Tegnap az Európai Parlament plenáris ülésének napirendjén szerepelt a bosznia–hercegovinai aktuális helyzet. Deli Andor, a Fidesz európai parlamenti képviselője írásos felszólalásában kiemelte, továbbra is Magyarország a nyugat-balkáni bővítés egyik legkövetkezetesebb támogatója.

A vajdasági származású képviselő kiemelte: „Köztudott, hogy az Európai Unió bővítése az elmúlt években nagyon lassan haladt előre. Ez elsősorban egyes nyugati tagállamok húzódozása miatt történt. Az elmúlt hónapokban az Európai Parlament többször megvitatta a Nyugat-Balkánon uralkodó állapotokat és számtalan alkalommal hallhattunk aggódó és kritikus hangokat, különösen a Bosznia–Hercegovinában tapasztalható belső feszültségek miatt.”

„Meggyőződésem, hogy az uniós bővítési politikában tapasztalható évtizedes hitegetés és habozás az, ami folyamatos kiábrándulást okoz a térségben.

Hírdetés

– folytatta Deli Andor.

„Csak remélni tudom, hogy az ukrajnai háborús helyzet végre ráébreszti a bővítés szkeptikusait arra, hogy Európa csakis a bővítésen keresztül tudja megteremteni belső stabilitását és biztonságát” – zárta hozzászólását Deli.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »