Az emberek többsége nem ért egyet a miniszteri fizetés emelésével, Fico élethosszig tartó járadékával

Az emberek többsége nem ért egyet a miniszteri fizetés emelésével, Fico élethosszig tartó járadékával Mészáros Richárd2024. 07. 04., cs – 15:01

Az emberek többsége nem ért egyet a miniszteri és miniszterelnöki fizetés emelésével, valamint azzal, hogy Robert Fico (Smer) kormányfő élethosszig tartó járulékot kapjon – derül ki az Ipsos közvélemény-kutató intézet Denník N számára készített felméréséből.

A megkérdezettek mindössze négy százaléka ért egyet határozottan azzal, hogy a Fico-kormány miniszterei idén februártól közel kétszer magasabb fizetést kapnak. Tíz százalék inkább egyetért, míg 19% inkább nem ért egyet, 59 százalék pedig határozottan ellenzi a fizetésemelést.

Hírdetés

A kormányfő élethosszig tartó járadékát illetően a megkérdezettek 19 százalék fejezte ki egyetértését (7% határozottan, 12% inkább), míg 19% inkább nem, 49% pedig határozottan nem ért egyet az intézkedéssel.

Az emberek többsége (59% határozottan, 16% inkább) ellenzi azt is, hogy a kormánygépet futballmérkőzésre történő utazásra használják. Négy százalékuk határozottan, 12 százalékuk pedig inkább egyetért az állami gép ilyen típusú használatával.

A felmérés részleteit IDE kattintva tekinthetik meg.

(Denník N)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »