Az elnöki palota előtt tüntettek Ficoék

Az elnöki palota előtt tüntettek Ficoék

Nyitókép: SITA/Jana Birošová

Szerda késő délután az ellenzéki képviselők a kormány, az amerikai–szlovák védelmi megállapodás, a kötelező oltás, valamint az élelmiszer- és az energiaárak növekedése ellen tüntettek az elnöki palota előtt. A tüntetést szervező ellenzékiek kiemelték, hogy az egyetlen kiút az előrehozott választás.

„Szlovákiának fel kell készülnie arra, hogy a polgárok fellázadnak a kormány ellen“

– jelentette ki Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke. Hozzátette: közeledik az előrehozott választásról szóló referendummal kapcsolatos petíciós akció. Ennek részét fogja képezni egy kérdés az amerikai bázisokról és a drágulásról is. Fico szerint Oroszország nem veszélyezteti Szlovákiát.

Hírdetés

Erik Kaliňák, a Smer-SD alelnöke kiemelte, hogy Szlovákiának olyan pártokra van szüksége, amelyek standard struktúrákkal rendelkeznek. Juraj Blanár alelnök szerint az egyetlen lehetőség az előrehozott választás.

A tüntetést szervező ellenzéki Smer-SD képviselőin kívül Matúš Šutaj Eštok, a Hlas-SD képviselője, Andrej Danko, a parlamenten kívüli SNS elnöke, valamint Artur Bekmatov is felszólalt a Socialist.sk mozgalomból.

A Smer-SD közösségi oldalán arról informált, hogy a tüntetésen több ezer ember vett részt.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »