Az ellenzék a nemzet ellen visel hadat

Mint nemrégiben kiderült, Dobrev Klára havi 4,8 millió forintért szapulja Brüsszelben a saját hazáját. De vajon valóban így van? Vagy esetleg azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy Gyurcsány Ferenc felesége nem a hazát, hanem csupán a kormányt támadja? Nézzük, mi az igazság!

***

Teljesen mindegy, hogy a kommunista diktatúra alatt aranykalickába született Dobrev Kláráról, vagy a rendszerváltás utáni nemzedéket képviselő, ugyancsak kivételezett helyzetben felnövekedett Donáth Annáról, annak kanadai ikertornyáról, Cseh Katalinról, illetve a honi ellenzék bármely más kulcsfigurájáról beszélünk-e. Egy dolog ugyanis közös bennük: bizony a hazájukat támadják a nap 24 órájában. Teszik pediglen ezt annak ürügye alatt, hogy ők az ellenzék, és ez a dolguk.

No, kérem!

Demokratikus jogállamban az emberek meghatározot időközönként (Magyarországon négyévente) döntenek arról, hogy a legfőbb népképviseleti szerv, az országgyűlés milyen összetételben alakuljon újjá. A megnyert voksok alapján dől el, hogy a szavazópolgárok kinek milyen arányban szavaznak bizalmat. Amennyiben a szavazók egy pártnak, vagy pártszövetségnek kétharmados, alkotmányozó jogot adnak (ráadásul sokadszorra), olyankor bizony a győztes párt vagy pártszövetségnek joga van ahhoz, hogy éljen minden olyan demokratikus lehetőséggel, amelyre a többségi választói akarat felruházza, természetesen oly’ módon, hogy mindvégig tudatában van az ezzel járó óriási felelősségnek is.

De mi a dolga az ellenzéknek?

Az ellenzék dolga, hogy konstruktív módon segítse a kormány munkáját, esetenként rámutasson a kormány által elkövetett hibákra, s különböző javaslatokat tegyen azokban a témakörökben, amiket a bizottságok tárgyalnak, majd az Országgyűlés elé terjesztenek szavazásra.

Dolga-e az ellenzékenk a kormány megbuktatása?

Abban az esetben, amennyiben fennáll a veszélye annak, hogy a kormány a többpárti demokrácia inézménye ellen súlyosan vét, s valamiféle autokratikus rendszert kíván kiépíteni, az ellenzéknek nemcsak dolga, hanem egyenesen kötelessége is kieszközölni a kormányváltást.

Milyen jelek utalnak arra, hogy a kormány antidemokratikussá vált?

Néhány példa erre:

1: A rend- és határvédelmi szervek, mint a kormány erőszakmonopóliumának eszközei, a kormány utasítására véresen megtorolnak minden kormányellenes megmozdulást, megfigyelik és bebörtönzik az ellenzéki szószólókat (politikusokat, újságírókat, közszereplőket, stb.), s a nem kormánypártiakkal szemben szigorúbban járnak el egy esetleges intézkedés során.

2: Minden eszközzel meggátolja, hogy az ellenzéki pártok politikusai, illetve azok szimpatizánsai bármiféle módon érvényesüljenek.

Hírdetés

3: A választási rendszert úgy alakítja, hogy csak az ő politikusai nyerhessenek.

4: Fegyveres erőit nem nemzetközi katonai tömb részeként, hanem szuverén haderőként kezeli, s hadereje növelésével igyekszik megfélemlíteni saját polgárait és a szomszédos országok népeit.

5: Lábbal tiporja a véleménynyilvánítás szabadságát.

6: Súlyosan egyoldalú módon részrehajló valamely preferált vallási és/vagy enikai csoport felé, míg más csoportokkal szemben kirekesztő.

7: Az igazságszolgáltatás az ítélethozataloknál egyértelműen a kormánypárt számára kedvező ítéleteket hoz.

Ezzel szemben Magyarországon:

1: Rendőrök biztosítják a helyszínt a kormányellenes tüntetéseken, s még akkor sem lépnek fel a legszigorúbb eszközökkel a tüntetők ellen, amikor azok közvetlen közelről köpködik és lökdösik őket. Nem tolnak (felsőbb utasításra) két demonstráló csoportot egymásra, s az így keletkezett zűrzavarban nem vízágyúznak, nem lőnek ki szemeket, nem vernek véresre viperákkal, azonosító szám nélkül békés polgárokat.

2: Az ellenzék vezető politikusai a három legfőbb közjogi méltóságból az elsőt bajszos szarnak, míg a másodikat gecinek nevezik, méghozzá évek óta, mindenféle jogkövetkezmény nélkül. Közben vidáman oligarcháznak, annak ellenére, hogy az ország milliárdosainak többsége nem kormánypárti.

3: Budapest, valamint 10 megyei jogú város élére ellenzéki polgármester került.

4: Magyarország a NATO tagja.

5: A sajtó túlnyomó részben az ellenzék irányítása alatt áll. Csak az Indexet többen olvassák, mint az összes kormánypárti oldalt. Csak az RTL Klubot többen nézik, mint az összes kormánypárti tévéadót.

6: Íme a magyarországi egyházak listája! E felekezetek nemcsak hogy legálisan, de a kormány által erkölcsileg, törvényileg és anyagilag is támogatott formában tevékenykednek:

Magyar Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (Statusquo Ante), Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarkátus), Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Baptista Egyház, HIT Gyülekezete, Magyarországi Metodista Egyház, Magyar Pünkösdi Egyház, Skóciai Szent Margit Anglikán Episzkopális Egyház, Erdélyi Gyülekezet, Hetednapi Adventista Egyház, Magyarországi Kopt Ortodox Egyház, Magyar Iszlám Közösség, Magyarországi Muszlimok Egyháza, Krisztusban Hívő Nazarénusok Gyülekezete, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, Magyarországi Jehova Tanúi Egyház, Tan Kapuja Buddhista Egyház, Buddhista Misszió Magyarországi Arya Maitreya Mandala, Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség, Magyarországi Chanbuddhista Egyház, Gyémánt Út Buddhista Közösség. 

Azt hiszem, ehhez nem szükségeltetik további kommentár.

(A magyarországi nemzetiségek érdekképviseleti szerveinek felsorolásával nem untatom az olvasókat. Legyen elég annyi, hogy minden magyarországi kisebbségnek van érdekképviselete Magyarországon. )

7: A bírói gyakorlat azt mutatja, hogy a magyar bíróságok soha senkit nem ítéltek el azért, mert ellenzéki, s nem mentettek fel még senkit azért, mert kormánypárti. Sőt! A polgári perrendtartás keretén belül tárgyalt sajtóperek többségében a bíróságok az ellenzék javára döntöttek, sokszor tanúk és bizonyítékok ellenében is.

***Mindezek alapján elmondhatjuk, hogy az ellenzéki hisztériakeltés ellenére Magyarország demokratikus jogállam. Ennek értelmében, aki bel- és külföldön a kormányt támadja, az Magyarországot támadja.() VBT ()Kiemelt kép: MH/Ficsor Márton

The post Az ellenzék a nemzet ellen visel hadat appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »