Az “Élet a coviddal” szemináriumon egészségügyi szakemberek értékelték a covid-időszakot

Az “Élet a coviddal” szemináriumon egészségügyi szakemberek értékelték a covid-időszakot

A komáromi AGEL kórház negyedévente szakszemináriumokat szervez a kórházban és az ambuláns szektorban dolgozó nővérek számára. A Regionális Ápolói és Szülésznői Kamarával, valamint a Regionális Orvosi-Műszaki Dolgozói Kamarával együttműködésben került megrendezésre a legújabb szeminárium „Élet a Covid-19-cel” címmel.

Március 6-án pontosan három év telt el azóta, hogy Szlovákiában megjelent az első igazolt Covid-19-es eset. Az előadók éppen az egészségügyi dolgozók életének és munkavégzésének egyensúlyára való tekintettel választották ezt a rendkívül nehéz témát, ami az elmúlt három évben rendkívül megterhelő volt számukra. Az intenzív osztály ápolói és a belgyógyászati ​​osztály ápolói nagyon érzelmesen, emberi együttérzéssel mutatták be ezt a témát, hiszen a Covid-19 minden egészségügyi dolgozót megérintett nemcsak a munkahelyén, hanem a magánéletben is.

Ezeknek a betegeknek az ápolása nagyon megterhelő volt pszichológiai és fizikai szempontból is. Különösen a covid első hónapjaiban az emberfeletti erőfeszítések és az orvosi eljárások betartása ellenére az egészségügyi személyzet sok beteget veszített, sokukon egyszerűen már nem lehetett segíteni.

Hírdetés

Ez az értékelő szeminárium betekintést adott a résztvevőknek, és teljesen eltérő nézeteket és magyarázatokat adott még azoknak az ápolóknak is, akiket a járvány idején nem osztottak be olyan osztályokra, ahol covidban szenvedő betegek feküdtek.

„Nagyon örülök, hogy megoszthattuk tapasztalatainkat ezzel a betegséggel kapcsolatban, és megmutathattuk más ápolóknak is, milyen nehéz az egészségügyi dolgozók munkája a covid-osztályokon”

– mondta a komáromi AGEL kórház ápolóhelyettese, PhDr. Bozsaky Csaba.

 

 Körkép.sk/sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »